четвер, 10 серпня 2017 10:45

Щоб отримати спадок, донька заживо "поховала" матір

Щоб отримати спадок, донька заживо "поховала" матір
На Лідію Григорець донька заживо оформила свідоцтво про смерть, аби отримати в спадок два земельних паї. Фото - krymsos.com

У Кіровоградській області дочка заявила про смерть живої матері Лідії Григорець, щоб отримати у спадок два земельні паї.

У червні 2017 року жінка звернулася до фахівців обласної юстиції. Вона пояснила, що протягом двох років не могла відстояти своє право на пенсію, оскільки була визнана померлою ще за життя, пише "Обозреватель".

"Мені необхідно було відновити паспорт, щоб оформити пенсію. І там я дізналася, що я померла 11 років тому, а я жива", - повідомила Григорець.

2006-го дочка жінки отримала свідоцтво про смерть матері на підставі документів, виданих після проведення судово-медичної експертизи. Відтепер Лідія Іванівна мало не щодня ходить на свою могилу і плаче, бо не може повірити, що її заживо "поховала" рідна дочка через спадщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У закарпатському селі чоловіка закопали живцем

Зараз жінка живе у своєї тітки Тетяни Яриш.

"Коли ми з чоловіком забрали Лідію, то я повідомила її дочку і сина про це. Однак у відповідь від обох почула лише: "Навіщо ви її привезли? Тримайте в будинку, щоб ніхто не бачив. Не потрібно, щоб люди її бачили". На той час ми і підозрювати не могли, що діти пішли на таку аферу через два земельні паї", - сказала Яриш.

Уточнюють, що позов про визнання свідоцтва про смерть потерпілої був задоволений і 7 серпня набув чинності.

Поліція також відкрила кримінальну справу за фактом історії Григорець.

Глава обласного управління юстиції Вадим Гуцул роз'яснив, що на цьому боротьба не закінчена. Потерпіла сторона оскаржуватиме рішення про земельні паї, щоб повернути їх у власність жінки. Крім того, потерпіла домагатиметься виплати пенсії за минулі три роки.

65-річний Валентин Єфименко із села Дзюньків Погребищенського району Вінниччини 40 років живе під іменем Борис Васильєв. Паспорт утратив 1973 року. Відтоді його вважають безвісти зниклим.

Зараз ви читаєте новину «Щоб отримати спадок, донька заживо "поховала" матір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути