понеділок, 18 лютого 2019 16:37

Смертоносний табір "Вікторія" знову прийматиме дітей

Смертоносний табір "Вікторія" знову прийматиме дітей
Одеський табір "Вікторія" знову запрацює влітку. Фото - Корреспондент.net

Влада Одеси планує влітку відкрити муніципальний оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія". Там у вересні 2017 року під час пожежі загинули 3 дівчат із хореографічного ансамблю "Адель".

Для відпочинку й оздоровлення дітей відкриють корпуси, з яких суд 2018 року зняв арешт за клопотанням муніципалітету для тимчасового розміщення військових. На косметичний ремонт уже виділили 1,5 млн грн, повідомила директор департаменту освіти й науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяких документів", - підрядники розповіли, як будували табір "Вікторія"

"Будівлі, з яких знято арешт, потребують косметичного ремонту. У зв'язку з тим, що не було опалення два роки, облупилася штукатурка, необхідно підфарбувати стіни. Через департамент освіти виділені гроші на проведення косметичного ремонту і ми цей ремонт зробимо", - сказала Буйневич.

Вона зазначила, що вже сьогодні анонсують майбутнє відкриття табору. Будуть проаналізовані запити батьків і прийнято рішення про оздоровчу зміну, якщо збереться достатня кількість охочих.

"Залежно від заявок батьків, ми анонсуємо можливість проведення літньої зміни. Встигнемо провести косметичний ремонт і запустити зміну в червні-липні", - заявила чиновниця.

У ніч трагедії в таборі були 150 дітей і 62 працівники. Близько опівночі зайнялося в дерев'яному корпусі №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Діти прокинулися від диму та криків. Хто міг – вибігав на вулицю через двері. Інші вистрибували з вікон. За кілька хвилин на місце прибули рятувальники, проте гасити пожежу не було чим, пожежні гідранти були пусті. Корпус вигорів за лічені хвилини. Загинули 3 дівчат із кімнати № 11 на другому поверсі — 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Смертоносний табір "Вікторія" знову прийматиме дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути