четвер, 02 грудня 2021 12:40

Смертельна ДТП з Infiniti: про що не знала мати 16-річного водія

Смертельна ДТП з Infiniti: про що не знала мати 16-річного водія
Мати 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній аварії на просп. Гагаріна в Харкові, не знала, що її син вміє кермувати авто. Фото: suspilne.media

Мати 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного в смертельній аварії на просп. Гагаріна в Харкові, ніколи не передавала синові кермо й не знала, що він уміє кермувати. Марина Дегтяр думає, що цього сина навчили старші друзі.

Infiniti купила в день трагедії - 26 жовтня. Того ж дня поїхала за кордон. Ключі й документи на авто забрала із собою, розповіла Суспільному.

"До мого повернення автівка мала бути на станції техобслуговування. Микола знав про це. Я можу залишити ключі й документи вдома, але з огляду на попередні ситуації, я все це взяла із собою", - каже Дегтяр.

"Ситуаціями" Марина називає інші порушення. У вересні Харківський їздив містом на її Dodge - без прав і з перевищенням швидкості. Ще раніше мав умовний термін за поранення двох людей.

"Для мене було шоком, коли дізналася, що він сів за кермо мого попереднього авто. Розмовляла з ним, покарала забороною користуватися комп'ютером", - розповіла Марина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коля Харківський сказав: "Моя куртка коштує дорожче, ніж уся ваша родина" - адвокат Ігор Черняк

У Німеччині вона зробила нотаріальне засвідчення техпаспорта, яке роблять з оригіналу.

"Машина не нова, мала певні нюанси, які потребували обслуговування. Із СТО її забрав Коля з другом, знаю це зі слів. Повнолітній друг сів за кермо. Вони мали поїхати на інше СТО", - додала Дегтяр.

Жінка має 20 років стажу водіння. Жодного разу не потрапляла в ДТП.

"Я ніколи не навчала сина їздити. Навіть не знала, що він вміє водити авто. Це я зрозуміла з події, коли він взяв попереднє авто. Це зробило оточення. Якщо він проводив час в колі дорослих людей з автівками, то навчився він там", - додала мати підлітка.

Сина в слідчому ізоляторі Марина ще не відвідала. Про свою відповідальність і відкриті провадження щодо передавання керма неповнолітньому й невиконання батьківських обов'язків відповідає: можливо, ми десь не доглянули, але кермо не передавала.

"Я вже несу відповідальність. Ми не можемо нормально жити. Життя, яке було до аварії, більше немає" - каже жінка.

26 жовтня в Харкові Микола Харківський за кермом позашляховика Infiniti проїхав на червоне світло на великій швидкості й зіткнувся з легковим авто Chevrolet.

Від потужного удару легковик буквально розірвало на частини. Водій 58-річний Ігор Носов загинув миттєво. Водій і пасажири люксового авто травмувалися.

Щодо батьків Харківського слідчі відкрили два кримінальні провадження - за допускання до керування транспортними засобами людей, які не мають на це права. І за статтею про невиконання батьками їхніх обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки.

За першою статтею батькам 16-річного водія загрожує від штрафу до п'яти років позбавлення волі. За іншою - обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна ДТП з Infiniti: про що не знала мати 16-річного водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути