пʼятниця, 05 лютого 2021 14:30

Смертельна пожежа в лікарні: останні новини у справі

Смертельна пожежа в лікарні: останні новини у справі
6 лютого у Запоріжжі попрощаються із лікаркою Ольгою Глівою, яка загинула під час чергування. Фото: facebook.com/Злата Некрасова

65-річному завгоспу обласної інфекційної лікарні у Запоріжжі оголосили про підозру у порушенні правил безпеки, що призвело до загибелі 4 людей.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, повідомила Gazeta.ua Олена Лебединська із відділу комунікації обласної поліції.

"Працівник не зупинив роботу обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу життю та здоров'ю людей. Унаслідок цього під час проведення кисневої терапії виникла пожежа, яка призвела до загибелі трьох пацієнтів та анестезіолога", - повідомила Лебединська.

Підозрюваному загрожує до 8 років в'язниці. Слідство триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згоріли 19 людей

А завтра, 6 лютого, прощатимуться із загиблою лікаркою 26-річною Ольгою Глівою. Траурна церемонія розпочнеться о 9:00 у Театрі юного глядача, повідомила місцева волонтерка Злата Некрасова.

Похорон 7 лютого о 14:00 у Кропивницькому, звідки Ольга родом.

Також у МОЗ уточнили імена загиблих в пожежі пацієнтів. Це 2 жінки і чоловік, а не 3 жінки, як повідомлялося раніше - Валентина Поплавко, Олександр Захаров та Мая Вагіна.

Пожежа в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі сталася 3 лютого близько 23:25. Загинули 4 людей. Ще 8 отруїлися чадним газом і обпеклися. Однією з версій трагедії називають витік кисню із системи, унаслідок чого стався вибух і пожежа. З'ясувалося, киснева лінія на момент аварії ще не була до кінця збудована. Тож її будуватимуть більш уважно. А сам заклад найближчим часом почнуть ремонтувати.

Зараз ви читаєте новину «Смертельна пожежа в лікарні: останні новини у справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути