Ексклюзиви
пʼятниця, 05 лютого 2021 12:43

Згоріли 19 людей

За останні 2 тижні в Україні сталися 3 масштабні пожежі, у яких загинули 19 людей. Gazeta.ua нагадує усі трагічні подробиці.

3 лютого в обласній інфекцій лікарні в Запоріжжі спалахнула пожежа. Загинули 3 пацієнти і лікарка 26-річна Ольга Гліва. Смерть настала від шоку, викликаного термічними опіками полум'ям, за висновками експертів.

Ще двоє медиків, анестезіолог Антон Клімов та медичний брат Олександр Сімін, і 6 пацієнтів з отруєннями чадним газом і опіками – у лікарні.

Автор: zp.npu.gov.ua
  У Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа. Загинули 3 пацієнтів та лікарка
У Запорізькій обласній інфекційній лікарні сталася пожежа. Загинули 3 пацієнтів та лікарка

Попередньо, у боксі реанімації вибухнула система постачання кисню до апаратів ШВЛ, після чого зайнялося. Слідчі перевіряють наявність дозволів на використання обладнання та його справність. Також серед версій - можливі порушення пожежної безпеки, техніки безпеки під час роботи з обладнанням. Не виключається і версія підпалу, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любила життя і написала пророчий вірш: якою була загибла під час пожежі лікарка

Після проведених перевірок і обшуків поліцейські затримали відповідального за техногенну та протипожежну безпеку в лікарні. Керівника медзакладу Володимира Шинкаренка вимагає відсторонити від займаної посади на час слідства голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа в "Епіцентрі": що розповіли свідки та палій

Удень 2 лютого у Первомайську на Миколаївщині зайнявся гіпермаркет "Епіцентр", який відкрили в грудні торік. Вогонь охопив понад 4 тис. "квадратів". З'ясувалося, магазин підпалив місцевий 37-річний Микола Регушевський. Він прийшов до магазину з ножем та сокирою, розлив займисту речовину та підпалив лінолеум. Його намагалися зупинити охоронці та отримали сокирою – одному Рагушевський розрубав лобну кістку. Інший відбувся ударом у спину. Пізніше стало відомо про ще 2 потерпілих. Старший охоронець служби безпеки отримав поранення руки. А продавець - опіки.

Автор: facebook.com/people/Сергей-Шайхет
  У Первомайську на Миколаївщині місцевий 37-річний чоловік підпалив гіпермаркет "Епіцентр". Пояснив, має особисту неприязнь до власника мережі
У Первомайську на Миколаївщині місцевий 37-річний чоловік підпалив гіпермаркет "Епіцентр". Пояснив, має особисту неприязнь до власника мережі

Палія затримали неподалік магазину поліцейські. Зізнався, на злочин пішов умисно, бо має особисту неприязнь до власника мережі. Палія арештували без права на заставу 4 лютого. Поліцейські з'ясовують мотиви та перевіряють усі ймовірні версії вчиненого злочину. Справу розслідують як умисне знищення майна та замах на умисне вбивство. За скоєне підозрюваному загрожує до довічного позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на згарищі в лікарні: нові фото й відео

У пансіонаті для літніх "Золотий час" у Харкові загинули 15 людей 21 січня. Двоповерхова будівля на вул. Нижній Гиївській, 150Б спалахнула близько 15:00. У будинку перебували 33 людини. Це пацієнти й 4 працівників. Загинули 9 жінок і 6 чоловіків від 67 до 91 року. Були лежачі. За 3 дні в лікарні від стресу помер 80-річний. Рятувальники виносили більшість постраждалих на руках через єдиний вихід. На вікнах були ґрати.

Автор: kh.dsns.gov.ua
  Під час пожежі у пансіонаті для для літніх «Золотий час» у Харкові загинули 15 людей. Ще один чоловік помер за 3 дні від стресу
Під час пожежі у пансіонаті для для літніх «Золотий час» у Харкові загинули 15 людей. Ще один чоловік помер за 3 дні від стресу

Перевіряють 3 версії — підпал, необережне поводження з вогнем і електроприладами, замикання електромережі, за даними генеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Остаточні причини за місяць має встановити урядова комісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у Харкові: 89-річну жінку з хворобою Альцгеймера онука шукала добу

"Золотий час" мав офіційний сайт в інтернеті. Там розповідали про високий рівень догляду за літніми людьми із хворобою Паркінсона, Альцгеймера та після інсульту. Перебування коштувало від 8 до 15 тис. грн на місяць. Працював пансіонат нелегально, будівлю не ввели в експлуатацію. На електро- та газопостачання немає дозволів.

Автор: kh.dsns.gov.ua
  Рятувальники виносили більшість постраждалих на руках через єдиний вихід. На вікнах були ґрати
Рятувальники виносили більшість постраждалих на руках через єдиний вихід. На вікнах були ґрати

Затримали чотирьох — власника будинку 67-річного Славіка Акопяна, орендаря В'ячеслава Кравченка, 46 років, його дружину 43-річну Ольгу й адміністратора Ігоря Мирончука, 34 роки. Звинувачують у порушенні протипожежних норм. Усіх арештували без права на заставу за рішенням Київського райсуду Харкова 23 січня. Якщо провину підозрюваних доведуть, їх можуть ув'язнити до 8 років.

5 лютого в Запорізькій області оголошено Днем жалоби в пам'ять про 3 пацієнтів та лікаря, які загинули. На території області приспустили державні прапори України на будинках органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Скасовано всі розважальні заходи, внесено зміни до програми теле- та радіомовлення.

Зараз ви читаєте новину «Згоріли 19 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути