пʼятниця, 13 березня 2020 19:05

Смерть від коронавірусу в Україні: симптоми ГРВІ з'явилися у 5 людей, які контактували з хворою

Смерть від коронавірусу в Україні: симптоми ГРВІ з'явилися у 5 людей, які контактували з хворою
На Житомирщині у 5 людей, які контактували з померлою від коронавірусу жінкою, з'явилися симптоми ГРВІ. Фото: Prm

У Радомишлі Житомирської області п'ятеро людей, які контактували із померлою від коронавірусу 71-річною місцевою жителькою, звернулися до медиків зі скаргами на високу температуру та нежить.

Усі вони 8 березня відвідували церкву, де того самого дня була і хвора на Covid-2019 жінка. Про це повідомляє ТСН.

"Три чоловіки зараз на самоізоляції, з приводу двох людей ми ухвалюємо рішення. Можливо, вони будуть госпіталізовані", - розповів головний лікар Радомишльської ЦРЛ Наталія Вітінська.

Як зазначається, хвора на коронавірус 71-річна жителька Радомишля поверталась із Польщі через Львів 1 березня. Вже 3 березня звернулась до медиків, скаржилась на високий тиск. Водночас жінка виходила з дому, відвідувала церкву. ЇЇ оточення - це 10 людей родини, з них двоє дітей. А ще 12 медиків, які оглядали жінку. Частину з них відправили додому на самоізоляцію, частину помістили у бокси. У місті ввели надзвичайний стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша смерть від коронавірусу: в Житомирі не знають, як ховати померлу

"Обмежена діяльність місць великого скупчення людей, це стосується розважальних закладів, садочки і школи, це соціальні заклади, такі як пенсійний, совбез, пересування людей в маршрутках обмежено, в зв'язку з тим, що це близький контакт людей", - наголосив голова Радомишльської РДА Віктор Пулковський.

На в'їзді та виїзді з міста усім водіям та пасажирам міряють температуру. Закрили ринок і більшість державних установ, де ведуть приймання громадян. На вулицях міста мало людей, перехожі у захисних масках. Будинок, де жила хвора жінка, наразі під охороною поліції.

71-річна жінка з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із COVID-19, сьогодні померла. Під наглядом лікарів перебувають близькі родичі, з якими вона жила, та особи, з якими вона контактувала.

Зараз ви читаєте новину «Смерть від коронавірусу в Україні: симптоми ГРВІ з'явилися у 5 людей, які контактували з хворою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути