Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 17:04

Смерть українця під час затримання в Польщі: розтин не дав результатів

Смерть українця під час затримання в Польщі: розтин не дав результатів
Розтин тіла 44-річного українця, який 10 днів тому помер після того, як польські поліцейські застосували до нього електрошокер під час затримання, не допоміг встановити точну причину смерті Фото: news.24tv.ua

Розтин тіла 44-річного українця, який 10 днів тому помер після того, як польські поліцейські застосували до нього електрошокер під час затримання, не допоміг встановити точну причину смерті.

Про те, що результати розтину не дали ніяких результатів, повідомив речник Окружної прокуратури в Лодзі, яка контролює хід слідства, прокурор Кшиштоф Копаня, передає Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29-річний чоловік помер під час затримання

"На жаль, результати розтину не дали можливість встановити причину смерті. Відтак здійснюватимуться подальші експертизи, відібрано біологічні зразки для проведення чергових аналізів", - заявив Копаня.

За його словами, попередня експертиза встановила: чоловік на момент трагічної події був тверезим. Утім, немає результатів токсикологічних та гістопатологічних досліджень. Прокурор зауважив, що їх результати стануть відомі через кілька тижнів.

"Зараз триває опитування свідків, вивчаються відеодані, відтворюється перебіг трагічної події. Ми встановлюємо, за яких обставин вжито електрошокер, чи поліцейські вчинили правильно, і чи його застосування могло призвести до смерті", - повідомив речник Окружної прокуратури в Лодзі.

Він додав, що cитуація є складною і нетиповою, а тому прокуратура має усе ретельно з'ясувати. Станом на сьогодні, розслідування цієї справи передано до районної прокуратури міста Скєрнєвіце Лодзького воєводства.

У ніч з 15 на 16 листопада У Польщі під час затримання із застосуванням електрошокера помер 44-річний українець. Він намагався проникнути до чужого будинку, хоча мав знаходитися на самоізоляції. Місцеві жителі викликали поліцію, але під чаc затримання українець почав поводити себе агресивно – кидав в офіцерів різні предмети і став погрожувати їм ножем. Безуспішно застосувавши перцевий балончик, правоохоронці використали електрошокер. Після того, як на чоловіка наділи наручники, йому різко стало погано. Незважаючи на спроби реанімувати потерпілого, лікарі констатували його смерть.

Зараз ви читаєте новину «Смерть українця під час затримання в Польщі: розтин не дав результатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути