пʼятниця, 14 жовтня 2022 13:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Сміливі. Відважні. Нескорені" ‒ Резніков привітав захисників і захисниць України зі святом

"Сміливі. Відважні. Нескорені" ‒ Резніков привітав захисників і захисниць України зі святом
Міністр оборони України Олексій Резніков привітав захисників і захисниць України зі святом. Фото: facebook.com/reznikovoleksii

Цього року свято українських захисників і захисниць особливе.

Адже з моменту відновлення державності чи не вперше так глибоко усвідомлюємо, що Україна житиме тільки тоді, якщо її буде кому захищати. Про це йдеться у привітанні українським воїнам міністра оборони Олексія Резнікова.

Захисники нині боронять Україну зі зброєю, ціною власного життя, віддаючи найдорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їхні подвиги назавжди в історії" ‒ Зеленський вшанував пам'ять полеглих українських воїнів

"Раніше цей день був джерелом сили, якою ми підживлювалися зі славних традицій. Покрова як заступництво вищих сил, козацька звитяга, самовідданість вояків УПА. Сьогодні усі, хто захищає Україну, довели ‒ ми більше не "славних прадідів великих правнуки погані". Ті, хто дають відсіч страшному ворогу, тепер в одному ряду з найславетнішими українцями усіх часів", ‒ зазначив міністр.

За його словами, нині відкрито нову сторінку літопису.

"Він не перерветься, доки українці будуть в єдності боронити свою землю заради пам'яті мертвих, щастя живих, найкращої долі для ненароджених. Схиляю голову на пошану тих, хто загинув у цій боротьбі. Пишаюся тисячами чоловіків і жінок, які вже змінили світ. Ми обов'язково переможемо!" ‒ наголосив Резніков.

День захисників і захисниць України відзначають щороку 14 жовтня разом зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва. Цьогоріч, під час розв'язаної Росією повномасштабної війни проти України, це свято має особливий характер, наголосив президент України Володимир Зеленський, вітаючи країну зі святом.

Україна витримала потужний ворожий удар. Наші захисники показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу. Зима 2022-го вже частина світової історії. Про це у своєму зверненні з нагоди Дня захисників і захисниць України сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «"Сміливі. Відважні. Нескорені" ‒ Резніков привітав захисників і захисниць України зі святом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути