Ексклюзиви
неділя, 04 вересня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

"Слід боятися українських гнид" – військовий експерт закликав не розслаблятися

"Слід боятися українських гнид" – військовий експерт закликав не розслаблятися
На шляху до перемоги українцям варто уникати будь-якого розбрату, переконаний військовий експерт Петро Черник. Фото: 1zahid.com

На шляху до перемоги українцям варто уникати будь-якого розбрату.

Російського агресора не можна недооцінювати. До 350 тис. окупантів, яких Російська Федерація готує для відправлення на убій до України, – це серйозний ресурс. Про це сказав військовий експерт Петро Черник в ефірі національного телемарафону.

"Нагадаю, що загальний підготовлений ресурс, який вони напрацьовували, на минулу осінь становив у межах 200 тисяч людей. Він практично уже знищений в Україні. Тобто, дійсно, це дуже серйозний показник. Це і хороша, і погана новина одночасно. Чому вона хороша? Противник, дійсно, стає на шлях свого кадрового, зрештою як і снарядного "голоду". Погана новина – противник не збирається здаватися. Отже, протиборство набирає затяжних ознак", – зазначив він.

Черник також висловив думку щодо витримування цього цивілізаційного забігу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У села під Мелітополем масово звозять окупантів. Кадировці їдуть із сім'ями – ЗМІ

"Я недаремно вживаю слово "цивілізаційного", бо він насправді таким і є. Тобто одна з останніх тираній планети Земля не єдина кинула виклик усьому цивілізованому світу у вигляді окупації України. І цивілізований світ зрозумів, що Україна б'ється насправді за серйозний історичний вибір – бути демократичною державою. І я упевнений, що майданчик "Рамштайн", який на сьогодні є доволі робочим, сам факт, що тільки п'ята зустріч у межах пів року відбудеться 8 вересня, і що туди входять понад 50 країн не тільки євроатлантичного простору, а й з Азії, Африки, навіть Латинської Америки, а це ніщо інше, як антипутінська, а насправді антиросійська коаліція. Нагадую, антигітлерівська утворилася 1 січня 1942 року і там було всього 26 країн на той момент. І це є свідченням того, що світ серйозно підходить до цього протиборства, і Україна сам на сам з ворогом не буде залишена", – зазначив експерт.

Крім того, Черник пояснив, чого варто боятися українцям. Він процитував українського державного, військового та політичного діяча Симона Петлюру.

"Чи ворог через свої спецслужби буде розхитувати ситуацію скрізь, де може, – буде, маємо це усвідомлювати. Він не відмовиться від боротьби. Але знову ж – стратегічна тему у великому підсумку – перемога неминуче буде за нами. Але існують два моменти. По-перше, не розслабитися. І найстрашніше, що може бути всередині українського суспільства, – Господи, збережи нас від будь-якого розбрату. Бо як казав Симон Петлюра: "Не так московські воші, як українські гниди". Усю нашу історію боротьби за незалежність ми насправді програли у міжусобицях. Оцього боюсь! Якщо стане мудрості – виграємо 100-відсотково", – підсумував Черник.

Українські сили оборони обмеженими атаками в Запорізькій області перешкоджають розгортанню російських військ.

Таке припущення зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками 3 вересня.

ISW також зазначив, що Кремль може активізувати самоцензуру серед російських блогерів і військових кореспондентів, які висвітлюють війну в Україні. Поки що не затримували блогерів за їхні публікації.

Зараз ви читаєте новину «"Слід боятися українських гнид" – військовий експерт закликав не розслаблятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути