пʼятниця, 08 квітня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Скупляють патрони, а з собак роблять охоронців: у Росії готуються до зростання злочинності

Скупляють патрони, а з собак роблять охоронців: у Росії готуються до зростання злочинності
У Росії зростає попит на зброю та охоронні системи. Фото: izbirkom.org.ua

У Росії зростає попит на зброю та охоронні системи.

На тлі санкцій та економічної кризи Росія фактично повертається в часи "лихих 1990-х". Тому серед населення зростає попит на зброю для захисту свого майна, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Італії відповів Росії на "непристойні санкції стосовно Москви

"У дев'яності роки я займався оперативною роботою в карному розшуку, вів аналітику з кримінальної ситуації. І зараз бачу всі передумови до повернення тих "лихих" дев'яностих. Варто знову чекати на збільшення злочинів майнової спрямованості - крадіжок, грабежів, розбоїв. Рівень життя знижуватиметься, а кримінал почне активізуватися. Народ уже розуміє, що попереду лихоліття, і готується до гіршого. Насамперед збільшиться кількість автомобільних крадіжок", - розповідає Микола Іванов (ім'я та прізвище змінено на його прохання), пенсіонер МВС, полковник поліції у відставці.

Крім того, до магазинів зі броєю вишиковуються черги. Скуповують боєприпаси. Імпортні беруть пачками попри ціни, бо бояться, що їх взагалі не буде. Також росіяни знімають гроші з рахунків, ставлять ґрати на вікна та намагаються зі свої собак зробити охоронців.

У РФ зривається виконання військового замовлення. Російські компанії стикнулися з серйозними проблемами при їх виконанні. Інфляція через санкції "з'їдає" передбачені під виробництво зброї гроші. А додаткові кошти в бюджеті РФ відсутні. Для уникнення підвищення цін, зафіксованих державним замовленням, уряд дозволив укладати контракти з єдиним постачальником. Але це нічого не дало. Через подорожчання матеріалів та комплектуючих вартість робіт зросла. Фіксація цін призвела лише до збитків для визначеного "єдиного виконавця" військового замовлення.

Зараз ви читаєте новину «Скупляють патрони, а з собак роблять охоронців: у Росії готуються до зростання злочинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути