пʼятниця, 10 березня 2023 20:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки танків потрібно Україні для ефективного контрнаступу: генерал відповів

Скільки танків потрібно Україні для ефективного контрнаступу: генерал відповів
Україні для контрнаступу потрібно більше танків від Заходу, ніж Києву планують зараз надати партнери. Фото: Getty Images

Україні для контрнаступу потрібно більше танків від Заходу, ніж Києву планують зараз надати партнери.

Для ефективного контрнаступу українцям потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" сказав польський генерал, екскомандувач сухопутних військ Польщі Вальдемар Скшипчак.

"Одного батальйону танків Leopard 2 не вистачить. Для ефективного контрнаступу українцям потрібно 16-20 батальйонів сучасних танків. Необхідно мати сильний бронетанковий кулак у кільканадцять батальйонів, які зможуть прорвати оборону, а потім переслідувати відступ росіян", – підкреслив Скшипчак.

За його словами, політичні рішення на Заході приймаються дуже повільно, а повинні бути швидкими. Він зауважив, що Україна просила про сучасні танки ще восени, але починає отримувати їх лише зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може отримати додаткову сотню Leopard, але є нюанс

На думку генерала, Захід має визначитися, чи хоче він, щоб Україна перемогла ще в цьому році, не розтягуючи війну надовго.

"Якщо так, то для цього танки потрібно надавати Києву не так, як зараз, методом крапельниці – один батальйон сучасних танків на пів року. Повинні бути рішучі дії, що дадуть українській армії якісну перевагу над російською", – вважає Скшипчак.

Він вкотре наголосив, що країни Європи повинні віддати Україні більше своїх танків із власних арсеналів, а потім поповнити їх завдяки новому виробництву бронетехніки.

"Для того, щоб розбити росіян, Україні потрібно 400-500 сучасних танків. Йдеться про всі види сучасних танків, зокрема типів Leopard, Abrams, Challenger", – констатував генерал.

Україна вже до кінця березня отримає обіцяні Німеччиною та Португалією бойові танки Leopard.

Танки прибудуть у країну з підготовленими екіпажами, заявив німецький міністр оборони Борис Пісторіус, передає Spiegel. Потім вони зможуть відправитися на фронт.

Напередодні стало відомо, що цього тижня Польща передасть Україні ще 10 танків Leopard 2A4.

Водночас Велика Британія передасть Україні вдвічі більше танків Challenger 2, ніж обіцяла раніше.

Лондон обіцяв Києву 14 танків, але за результатами візиту президента Володимира Зеленського у лютому домовились, що ця кількість зросте вдвічі. Про це сказав посол України у Лондоні Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «Скільки танків потрібно Україні для ефективного контрнаступу: генерал відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути