субота, 13 лютого 2021 10:00

Скандальний ексглава поліції Вінниччини поновився на посаді

Скандальний ексглава поліції Вінниччини поновився на посаді
Підозрюваного у держзраді екскерівника поліції Вінниччини Антона Шевцова поновили на посаді за рішенням Верховного суду. Фото: Укрінформ

Екскерівника поліції Вінниччини Антона Шевцова, якого підозрювали у держзраді, поновили на посаді за рішенням Верховного суду.

Колегія суддів визнала протиправним наказ Нацполіції від 14 березня 2016 року про звільнення Шевцова. Суд поновив колишнього керівника на посаді з 29 березня 2016 року, повідомляє Бюро судової інформації.

Також Шевцов просив виплатити йому 61,9 тис. грн за час вимушеного прогулу, але цю частину позову відправлено на новий розгляд в Окружний адміністративний суд Києва.

Колегія суддів зазначила, що поліцейські, які захотіли звільнитися зі служби за особистим проханням, попереджають прямого начальника органу внутрішніх справ про ухвалене ними рішення не пізніше, як за три місяці до дня звільнення, про що подають рапорт. У рапорті має бути зазначена причина звільнення та дата бажаного звільнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антон Шевцов, якого зі скандалом вигнали з поліції, пригрозив помстою

Коли Шевцов подавав рапорт, то він у ньому не вказав про наявність поважних причин, які перешкоджають проходженню публічної служби, про бажану дату звільнення в рапорті не зазначив. Ці обставини відповідачами жодним чином не заперечувались.

Через це Верховний Суд вважає, що Шевцова не могли звільнити з поліції до того, як сплине тримісячний строк. Звідси і скасування наказу. Постанова суду про поновлення Антона Шевцова на посаді вже набрала законної сили.

17 березня 2016 року колишній керівник Вінницької обласної поліції Антон Шевцов намагався втекти до Росії. Його звинувачували у державній зраді. За три дні до виїзду за кордон він подав рапорт на звільнення главі Національної поліції Хатії Деканоідзе. Його затримали працівники Служби безпеки на кордоні з Білоруссю. Його звільнення вимагали вінницькі активісти, коли побачили в аккаунті мережі Фейсбук, що він відкрито був підписаний на сепаратистські групи. Сам Шевцов відмовлявся звільнятися. Сказав, більш нічого робити не уміє.

Зараз ви читаєте новину «Скандальний ексглава поліції Вінниччини поновився на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути