середа, 22 квітня 2020 19:05

Скандал навколо "Дау. Дегенерація": організатори зйомок відповіли на звинувачення
3

На Харківщині розслідують можливе насильство над дітьми під час зйомок фільму «Дау. Дегенерація»
Фото: facebook.com/KulebaMykola
На Харківщині розслідують можливе насильство над дітьми під час зйомок фільму «Дау. Дегенерація»
На Харківщині розслідують можливе насильство над дітьми під час зйомок фільму «Дау. Дегенерація»

На зйомках сцен із дітьми фільму "Дау. Дегенерація", який спровокував скандал, були присутні їхні опікуни.

А всі дії були узгоджені з органами опіки. Про це йдеться в заяві компанії "Феномен-Україна", яка займалася зйомками проєкту на території України, на ім'я уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби.

Глава компанії Христина Волошина зазначає, що жодного впливу на дітей реквізитом або модельними копіями наукових і медичних приладів здійснено не було. Самі зйомки тривали менше двох годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насилля над дітьми у фільмі "Дау. Деградація": прокуратура відкрила 2 провадження (18+)

"Феномен-Україна" має дозвіл на зйомку і підтвердження того, що діти перебували з опікунами, які відразу після зйомки залишили знімальну площадку, а в опікунів немає жодних претензій до "Феномен-Україна", – заявила Волошина, передає "Главком".

Вона підкреслила, що звукова фонограма в сцені знущань над дітьми максимально посилена при монтажі. Це було зроблено для посилення зорового сприйняття художнього фільму.

Зазначається, що прем'єра фільму "Дегенерація" відбулася в рамках офіційної програми міжнародного кінофестивалю "Берлінале" в лютому-2020. Фільм посів перше місце в рейтингу міжнародних кінокритиків. Серіал "Дегенерація", частиною якого є цей фільм, отримав прокатне посвідчення в Великобританії.

У заяві зазначається, що всі фільми проєкту "Дау", включаючи "Дегенерацію", неодноразово проходили повну юридичну експертизу в Великобританії, Німеччині та Франції.

Фільм "Дау" знімали у 2011 році. Режисер - росіянин Ілля Хржановський, за інформацією журналістки Яніни Соколової. Всі актори і знімальна група фільму підписали угоду про нерозголошення того, що відбувалося на майданчику. Частина критиків на фестивалі у Берліні та Парижі відмовилися писати рецензії на це кіно, мотивуючи це небажанням долучатися до піару фільму, який у документально художній манері демонстрував зґвалтування, приниження і садизм.

Зараз ви читаєте новину «Скандал навколо "Дау. Дегенерація": організатори зйомок відповіли на звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути