субота, 05 січня 2013 16:47

Шизофреніка, який "мінував" аеропорт, направили у психлікарню

Шизофреніка, який "мінував" аеропорт, направили у психлікарню
Фото: ukr.lb.ua

Солом'янський райсуд Києва направив на примусове лікування до психіатричного закладу киянина, який у серпні минулого року 6 разів повідомляв про "замінування" станцій метро "Хрещатик", "Університет" та "Печерська", а також аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Солом'янського району Києва.

"Солом'янський районний суд м.Києва прийняв рішення про направлення на лікування до психіатричного закладу киянина, котрий у серпні минулого року 6 разів повідомляв про "замінування" станцій метро "Хрещатик", "Університет" та "Печерська", а також аеропорту "Бориспіль" (ч.1, 2 ст.259 КК України - завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жартівника, що двічі "замінував" київське метро, можуть відправити на примусове лікування

Як зазначили у відомстві, перший дзвінок про замінування 29-річний киянин здійснив 5 серпня з таксофону, який знаходиться неподалік будинку, де він мешкає. Він повідомив про те, що біля входу до станції метро "Хрещатик" закладено бомбу. Наступного разу чоловік "замінував" цю ж станцію 8 серпня.

"Наступного дня зловмисник телефонував в міліцію вже з власного мобільного телефону, знаходячись у квартирі, та двічі упродовж години повідомив про неправдиве замінування станцій метро "Університет" та "Печерська", - розповіли у прокуратурі. - Через 12 днів, а саме 21 серпня, киянин з таксофону 2 рази повідомляв на "102", що бомбу закладено вже в аеропорту "Бориспіль".

У всіх цих випадках спеціалісти-вибухотехніки столичної міліції обстежували об'єкти можливих мінувань і не знайшли вибухових пристроїв або речовин.

"Як з'ясувалося у ході розслідування кримінальної справи, киянин за своїм психічним станом не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. За висновками стаціонарної судово-психіатричної експертизи він хворіє на шизофренію параноїдну безперервного перебігу та потребує застосування примусових заходів медичного характеру", - зазначили у наглядовому відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Шизофреніка, який "мінував" аеропорт, направили у психлікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути