вівторок, 08 лютого 2022 13:27

Сіяли паніку: прикрили 18 тис. російських ботів-"мінерів"
4

У Львові кіберфахівці виявили та ліквідували дві ботоферми на понад 18 тис. фейкових акаунтів.

Адміністраторів ботоферми курували організатори з Росії, повідомляє Служба безпеки України. Боти публікували неправдиву інформацію про мінування об'єктів, зокрема соціальної та критичної інфраструктури.

"До протиправної діяльності причетні троє мешканців Львівщини. Двоє зловмисників обладнали свої помешкання під потреби ботоферм, а третій забезпечував їхнє технічне обслуговування. Працювали здебільшого в соцмережах. Поширювали фейки для нагнітання панічних настроїв", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ виявила шахраїв, які незаконно оформлювали іноземне громадянство

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили: два комплекти GSM-шлюзів; 92 і 375 онлайн-канальних; 3 тис. сім-карт мобільних операторів; ноутбуки з доказами протиправної діяльності; чорнову бухгалтерію.

Фото: ssu.gov.ua

Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

СБУ викрила ботоферму на 6 тис. акаунтів, які поширювали антиукраїнські погляди. За даними слідства, до групи належали дев'ять осіб, які живуть у Києві. Завдяки своїм розробкам вони могли автоматично реєструвати нові акаунти, наповнювати профілі контентом, одночасно адмініструвати велику кількість користувачів.

Зараз ви читаєте новину «Сіяли паніку: прикрили 18 тис. російських ботів-"мінерів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути