четвер, 04 грудня 2014 12:36

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі 4 грудня
3

Ситуація у зоні АТО станом на 4 грудня
Фото: rnbo.gov.ua
Ситуація у зоні АТО станом на 3 грудня
Ситуація у зоні АТО станом на 2 грудня

Інформаційно-аналітичний центр РНБО повідомляє про рекордну кількість обстрілів та атак бандитів. Загалом терористи здійснили 71 обстріл сил АТО. Зазначене може свідчити про те, що гуманітарна допомога північного сусіда надійшла на позиції бойовиків та активно використовується.

Так, не припинявся вогонь по Донецькому аеропорту. Двічі з танків та артилерії терористи обстріляли українські позиції біля Авдіївки. Поблизу н.п. Тоненьке, Новокалинове, Новобахмутівка бойовики багаторазово обстрілювали наші позиції з установок "Град". Біля с.Опитне - двічі з мінометів.

На Донеччині зростає спротив окупантам за широкої підтримки місцевого населення. Першого грудня у взаємодії зі Збройними силами України воїни місцевого партизанського загону знищили на фермі в районі Старомихайлівки близько 50-ти бойовиків. Наступного дня знищено ще 10, а згодом - 50 бойовиків у районі Петрівки.

Посилилися обстріли під Дебальцевим. Військові витримали масовані обстріли з "Градів" біля самого Дебальцевого, Санжарівки, Кам'янки, Чорнухине та в передмісті Дзержинська біля м.Артемове. З мінометів терористи обстрілювали позиції біля сіл Нікішине, Рідкодуб, Міус.

Активізувався вогонь терористів на південному напрямі. З реактивних установок "Град" вони обстріляли позиції сил АТО біля Лутугіно, Виноградне, Талаківка, Комінтернове, Водяне. Позиції поблизу н.п. Богданівка та Чермалик терористи обстріляли з мінометів.

На Луганщині позиції під м.Щастя бойовики обстріляли з мінометів. В районі Бахмутівської траси з реактивних установок "Град" та мінометів обстріляно наш опорний пункт поблизу селища Донецький. Біля с.Трьохізбенка та у Станиці Луганській терористи вели вогонь зі стрілецької зброї.

Вчора о 15:00 в Луганській області неподалік державного кордону на напрямку "Колесниківка (Укр) - Маноцький (РФ)" відбувся бій з російською диверсійно-розвідувальною групою. В цьому районі прикордонники, СБУ, МВС та ЗСУ проводили антидиверсійну операцію та виявили диверсійно-розвідувальну групу росіян. Ворог зазнав втрат та був змушений відступити. 1 військовослужбовець ЗСУ отримав поранення. Для його евакуації з групи прикриття прибув прикордонний наряд на бронеавтомобілі "Кугуар". Автомобіль під час евакуації пораненого підірвався на міні, однак броня врятувала життя прикордонникам та пораненому військовослужбовцю, які отримали незначні ушкодження.

На Первомайському напрямі позиції українських військових терористи двічі обстріляли з "Градів" біля м.Золоте. Наші артилеристи у відповідь знищують вогневі точки бойовиків. Загалом артилерія сил АТО завдала 45 ударів у відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі 4 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути