Ексклюзиви
понеділок, 08 травня 2023 04:20

Ситуація в Бахмуті загострилася: ворог тисне з подвійною силою

Станом на 7 травня російські війська досягли певних територіальних здобутків у Бахмуті.

Сили ПВК "Вагнера" просунулися далі на захід у Бахмуті та поблизу Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута), повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Міністерство оборони Росії (Міністерство оборони) заявило, що "вагнерівці" захопили два квартали в північному та західному Бахмуті. Російський військовий блогер стверджував, що сили групи "Вагнера" досягли незначного прогресу в північному Бахмуті та продовжували атакувати українські позиції в західному та південному Бахмуті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ хоче захопити Бахмут до 9 травня" – Сирський окреслив задачі ЗСУ у місті

У Генштабі України повідомили, що російські війська продовжували атакувати Бахмут, а російські сили здійснили невдалі наземні атаки поблизу Богданівки (6 км на північний захід від Бахмута), Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута), Іванівського (6 км на захід від Бахмута), Часового Яру (12 км на захід). Бахмута), Ступочки (12 км на південний захід від Бахмута), Предтечиного (14 км на південний захід від Бахмута) та Нью-Йорка (30 км на південний захід від Бахмута).

Автор: ISW
  Росіяни посилили артилерійський вогонь по Бахмуту
Росіяни посилили артилерійський вогонь по Бахмуту

"Воєнкор", пов'язаний з "Вагнером", стверджував, що артилерія бойовиків збільшила темп вогню в районі Бахмута після доставки артилерійських боєприпасів 7 травня з російського Міноборони.

Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий 7 травня заявив, що не чеченські підрозділи, а ПВК "Вагнера" продовжують атакувати Бахмут, і зазначив, що російська артилерія не зменшила вогонь у місті, незважаючи на заяви про "снарядний голод" у цьому районі.

Командувач Східного угруповання військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський 7 травня заявив, що російські війська посилили обстріли в районі Бахмута і що російські війська все ще сподіваються захопити місто до 9 травня (Дня перемоги РФ).

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк 7 травня. Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Авдіївки, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки) та Мар'їнки (27 км на південний захід від Авдіївки).

Автор: ISW
  Росіяни посилили артилерійський вогонь по Бахмуту
Росіяни посилили артилерійський вогонь по Бахмуту

Російський військовий блогер стверджував, що російським військам не вдалося просунутися на південних підступах до Авдіївки та Мар'їнки, і що російські війська збільшили швидкість артилерійського вогню вздовж лінії фронту Авдіївка-Донецьк.

Російські війська не проводили жодних підтверджених або заявлених наземних атак у західній частині Донецької області 7 травня.

Міноборони Росії стверджувало, що російські війська відбили українську розвідку в бойовій операції біля Великої Новосілки Донецької області (32 км на північний захід від Вугледара) та диверсійно-розвідувальну групу поблизу Левадного Запорізької області (23 км на північний схід від Гуляйполя).

Тривають бої у місті Бахмут, ворог обстрілює місто запалювальними та фосфорними боєприпасами. Ведуться важкі бої за Мар'їнку.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, та Мар'їнському напрямках.

Загалом, протягом доби ворог здійснив 39 атак. Про це ввечері 7 травня повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація в Бахмуті загострилася: ворог тисне з подвійною силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути