Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2015 13:48

Сирійські повстанці заявляють про ліквідацію російського генерала

Сирійські повстанці заявляють про ліквідацію російського генерала

Сирійські повстанці вбили в ході боїв у районі міста Хама російського генерала та поранили трьох російських військовослужбовців.

Про це заявив один із командувачів угруповання "Аль-Ізза" зі складу Вільної сирійської армії старший лейтенант Манаф Міараті, передає "Укрінформ".

"Підтверджено, підтверджено, підтверджено - загибель російського керівника, генерала, загибель російського генерала і поранення трьох російських військових", - наголосив Міараті.

За його словами, загиблого і поранених росіян транспортували на окремій БМП, яку повстанці зафіксували в районі міста Таїбат Аль-Імам на трасі М5 між містами Морек і Хама.

Він зауважив, що уперше за історію сирійської революції за один день було знищено 17 одиниць бронетехніки і захоплений один танк.

"Режим (Башара Аль-Асада - ред.) і росіяни дуже покладалися на цей фронт, однак бійці всіх угруповань: Вільної сирійської армії, "Ахрар Аш-Шам", усіх рухів, які брали участь у цьому бою, змогли протистояти цьому дуже і дуже сильному удару Росії і Володимира Путіна", - підкреслив повстанець.

Як повідомлялося, учора сирійська регулярна армія за підтримки російської авіації намагалася перейти у наступ в провінції Хама. Проте повстанцям вдалося зупинити просування сирійських військ. При цьому важливу роль зіграли надані США важкі протитанкові ракетні комплекси BGM-71 "ТOW", завдяки яким повстанці знищили 17 танків та інших бронемашин.

Зараз ви читаєте новину «Сирійські повстанці заявляють про ліквідацію російського генерала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути