неділя, 24 червня 2012 02:00

Сильні проливні дощі затопили північ Англії

Сильні проливні дощі затопили північ Англії
Фото ИТАР-ТАСС

Сотні людей були змушені сьогодні покинути свої будинки, після того як зливові дощі призвели до повеней у північно-західній частині Англії. Як повідомляє Бі-бі-сі, за останню добу в багатьох районах випала місячна норма опадів, з берегів вийшли річки, і частково затопленими виявилися більше 500 будинків у графствах Йоркшир, Ланкашир, Камбрія і Великий Манчестер.

Члени десятків сімей змушені були провести ніч на суботу в тимчасових сховищах і поки що не можуть повернутися в свої будинки. Повідомлень про загиблих не надходило, проте в лікарні були доставлені кілька автомобілістів, не впоралися з керуванням на мокрій трасі. Працівники рятувальних служб також евакуювали дев'ятеро людей, машини яких опинилися затоплені. Лівні також серйозно порушили транспортне сполучення в регіоні: з затримками ходять потяги і міжміські автобуси.

Згідно з оцінками метеорологів, на північно-заході Англії за лічені години випало до 103 мм опадів, і в найближчі дні дощі триватимуть. Очікується, що сьогодні до вечора стихія завдасть удар по Південній Англії і Уельсу. Метеорологічна служба Сполученого Королівства і Агентство з охорони навколишнього середовища поширили серію попереджень. Вживаються заходи щодо захисту 11 тис будинків від затоплення, загроза повеней буде зберігатися до неділі.

Зараз ви читаєте новину «Сильні проливні дощі затопили північ Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути