вівторок, 27 грудня 2011 21:01

Сибір потрусив потужний землетрус

Сибір потрусив потужний землетрус

Потужний землетрус стався у вівторок в Сибіру, поштовхи відчувалися в різних регіонах, що знаходяться за сотні кілометрів один від одного: Кизил, Абакан, Красноярськ, Кемерово.

Так, жителі Красноярського краю та сусідньої Хакасії у вівторок пізно ввечері відчули підземні поштовхи, передає РИА "Новости". Землетрус стався приблизно в 23:20-23:30 за місцевим часом. У квартирах розгойдувалися люстри, рухалися меблі. Люди стали залишати свої будинки. Користувачі інтернету у своїх мікроблогах повідомляють про перебої в роботі стільникового зв'язку.

"Інтерфакс" з посиланням на Геологічну службу США у свою чергу пише, що сильний землетрус стався на півдні Сибіру з епіцентром в 94 км на схід від Кизила (Тува). За інформацією відомства, магнітуда землетрусу склала 6,6, поштовхи виходили з глибини 6,9 км. Жителі Томська також відчули слабкі коливання земної кори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля кримських берегів у Чорному морі стався землетрус

Джерело в геометеорологічних службах республіки Бурятія підтвердив, що в Сибіру на кордоні з Монголією зафіксовано землетрус, інформації про жертви і постраждалих немає. За цією інформацією, епіцентр землетрусу зафіксовано на кордоні Бурятії і Монголії, за попередніми даними, потужність землетрусу становить 6,1 балів за шкалою Ріхтера.

МНС РФ підтверджує, що, за попередніми даними, жертв і руйнувань немає.

"На глибині 10 км сталися підземні поштовхи, і землетрус силою 6,7 бала", - повідомили в управлінні інформації МНС Росії.

Проте джерело в правоохоронних органах Сибірського федерального округу не виключив, що в результаті землетрусу можуть бути незначні руйнування і постраждалі.

"Епіцентр землетрусу знаходився в ста кілометрах від Кизила, там потужність сягала восьми балів, тому руйнування, хоч і незначні, там можуть бути, і постраждалі теж. З'ясування обстановки погіршує темний час доби і погана видимість", - відзначило джерело.

За його словами, в даний час правоохоронні органи спільно з рятувальниками в кожному регіоні, якого торкнувся землетрус, проводять об'їзди території і досліджують прилеглі до епіцентру населені пункти на предмет руйнувань.

Зараз ви читаєте новину «Сибір потрусив потужний землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути