пʼятниця, 26 березня 2021 18:52

Шевченка і Семенченка заарештували: є можливість вийти під заставу

Шевченка і Семенченка заарештували: є можливість вийти під заставу
Шевченка і Семенченка заарештували до 24 травня. Фото: lexinform.com.ua

Слідча суддя Печерського райсуду Києва Христина Константинова заарештувала до 24 травня Євгенія Шевченко разом з Семеном Семенченком, які підозрюються у "справі ПВК".

У Шевченка є можливість вийти під заставу в розмірі 5 млн грн, повідомляє "Грати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семенченку вручили підозру

Шевченка взяли під варту в залі суду. Він сказав, що грошей на заставу в нього немає, але він розраховує на допомогу друзів. Захист має намір подавати апеляцію на рішення суду.

СБУ підозрює його в участі й організації незаконної "приватної військової компанії" разом з Семеном Семенченком, а також порушення порядку міжнародних передач товарів. Прокурор Офіса генпрокурора Андрій Синюк просив відправити Шевченка в СІЗО без права виходу під заставу, враховуючи тяжкість злочину й наявні ризики.

Адвокати Шевченка Тарас Безпалий і Богдан Яворський просили відмовити прокурору в клопотанні. Вони заявили, що він не скоював інкриміновані йому дії - незаконного збройного формування не існує, а є охоронна фірма, яка діяла в рамках закону. До зброї, вилученої на тренувальній базі, Шевченко теж ніякого стосунку не має. Адвокати вважають, що докази провини Шевченка в підозрі відсутні. Вони відзначили, що стаття про порушення порядку міжнародних передач товарів не передбачає запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

24 березня 2021-го Служба безпеки України затримала Семена Семенченка і Євгена Шевченка. Їх підозрюють в організації діяльності збройного формування та постачанні військових товарів з РФ. Інших підозрюваних у цій справі - Олександра Новікова, Сергія Акимовича та Ігоря Орленка - Печерський суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Шевченка і Семенченка заарештували: є можливість вийти під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути