четвер, 08 вересня 2011 10:30

Серійного педофіла херсонський суд посадив на 11 років

Серійного педофіла херсонський суд посадив на 11 років

У середині серпня 2009 року до херсонської міліції стали надходити заяви про зґвалтування неповнолітніх. Жертвами злочинця стали чотири школярки з Херсона, усім від 10 до 12 років. Було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.153 Кримінального Кодексу України "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом". П'ятою жертвою маніяк обрав 8-річну доньку співробітниці управління внутрішніх справ. Але дитині вдалося заговорити злочинця і тим самим врятуватися. Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю у Херсонській області.

"Усі злочини ставалися за однаковою схемою. Педофіл спочатку кілька днів спостерігав за дівчатками. Потім заходив за ними у під'їзд. Коли школярки відкривали двері квартири, він підбігав, заштовхував їх всередину та ґвалтував. Фоторобот з прикметами підозрюваного був розміщений в усіх людних місцях – біля магазинів, розважальних закладів, на зупинках громадського транспорту, біля навчальних закладів. Співробітники кримінальної міліції у справах дітей УМВС у школах міста проводили бесіди з учнями, розповідали, як правильно поводитися з незнайомими людьми, застерігали від будь-яких контактів з підозрілими чоловіками", - розповіли міліціонери.

За їх словами, затримати педофіла вдалося завдяки сміливості 8-річної доньки співробітниці УМВС. Маніяк затяг дівчинку на 9 поверх, але школярка одразу ж почала казати, що у неї мама міліціонер і вона його не боїться. Потім з квартири вийшла сусідка дитини, це налякало чоловіка і він втік, заштовхавши дівчинку у ліфт. Вона стала кликати на допомогу і сказала сусідці, що на неї напав маніяк. Жінка з балкона стала кричати людям, щоб допомогли затримати маніяка. Вдалося записати номер автомобіля "Тойота-Прадо", на якому втік зловмисник.

Одразу ж були попереджені усі пости ДАІ, співробітники патрульно-постової служби, дільничні. За лічені хвилини встановили власника автівки – ним виявився житель однієї з сусідніх областей. Херсонські оперативники виїхали до рідного міста підозрюваного та зібрали усю наявну інформацію про нього. Там з'ясували, що він поїхав до Херсонської області начебто до знайомих. Про це доповіли керівництву УМВС і подальша робота по затриманню злочинця проводилася в Херсоні.

"Автомобіль "Тойота-Прадо", на якому зник маніяк, правоохоронці знайшли на одній з платних стоянок міста. За кілька хвилин дізналися адресу, за якою тимчасово мешкав підозрюваний. При затриманні він навіть не чинив опору. Виявилося, що він директор однієї зі спортивних асоціацій, йому 35 років, одружений та дуже заможний. Також стало відомо, що він скоїв два зґвалтування школярок у Запорізькій області", - йдеться у повідомленні прес-служби міліції.

Нещодавно Суворовський районний суд Херсона виніс вирок чоловіку – 11 років позбавлення волі. Наразі захист педофіла має намір оскаржити рішення першої інстанції, бо вважає вирок надто жорстоким.

Зараз ви читаєте новину «Серійного педофіла херсонський суд посадив на 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути