вівторок, 12 березня 2013 16:21

Сергія могли заставити написати адресу під час затримання - адвокат Павліченків

Сергія могли заставити написати адресу під час затримання - адвокат Павліченків
Адвокат Тетяна Шевченко. Фото: www.bulvar.com.ua

Записку з адресою вбитого судді Сергій Павліченко міг написати після затримання його 26 березня позаторік під тиском співробітників УБОЗу. Розповіла після засідання адвокат підсудних Тетяна Шевченко.

Сьогодні, на засіданні апеляційного суду Києва, були оприлюднені результати експертизи, в якій встановили, що почерк у записці з домашньою адресою вбитого судді Сергія Зубкова, яка була знайдена в квартирі засуджених, належить Сергію Павліченку.

"Якщо це дійсно Сергій Павличенко, то пояснення дуже просте - коли Павліченко затримали співробітники УБОЗу, вони там з ним робили нам не відомо, але я однозначно можу стверджувати, що на нього чинився тиск. Він казав, що там написав не одну сторінку, тому я не виключаю, що він під диктовку тих же працівників міг написати все що завгодно. Сергій міг не сказати це під час допиту, бо був у стресовому стані", - розповіла Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почерк на аркуші паперу з адресою судді Зубкова належить Павліченку - експертиза

Також, адвокат розповіла, що у неї є багато запитань до слідчого прокуратури Рибки, який розслідував справу Павліченків. Вона не вірить, що майор Ремський, заступник начальника УБОЗу міста Києва, який отримав явку з повинною Сергія Павліченка, визнає що тиснув на нього. На наступному засіданні 21 березня суд проведе частковий допит їх, та головного свідка Олексія Наумця.

"Звичайно, я сумніваюсь що він прийде та скаже, що — так я на нього тиснув. Він не буде посипати собі голову попелом, і розповідати правду, як він його бив, мучив. Я від нього такого нічого не чекаю. Що стосується слідчого Рибку то в мене є до нього дуже багато запитань. А щодо ліфтера Наумець, то по ньому є ціла ухвала суду. Там є протокол допиту, в якому він розповів, що слідчий представив його покази як йому хотілось, і що він тиснув на нього. Крім того ліфтер в суді розповів, що на слідчі дії ходив його брат, а не він так як сам побоявся. Наступного разу суд допитає його і йому поставим запитання чому він зробив таке", - розповіла адвокат.

Торік у жовтні, Дмитро Павліченко і син Сергій були засуджені за вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова до довічного ув'язнення і 13 років в'язниці відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Сергія могли заставити написати адресу під час затримання - адвокат Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути