субота, 18 квітня 2020 13:08

Селяни підпалили подвір'я санітарки

Селяни підпалили подвір'я санітарки
Люди починають погрожувати медикам, які контактують із хворими на коронавірус Фото: 057.ua

Односельчани погрожують медикам з селища Чорногородка Макарівського району Київської області, які працюють у столиці. Біля будинку однієї із санітарок кинули коктейль Молотова.

Деякі співробітники клінічної лікарні №5 контактували з інфікованими коронавірусом пацієнтами. У 9 з них згодом підтвердили інфекцію. У 3 санітарок з Макарівського району тест показав негативний результат, тому вони продовжують працювати й допомагати людям, що не подобається місцевим мешканцям, повідомляє "Страна.ua"

Спочатку голова села заборонив їм виходити з дому та погрожував штрафом у 17 тис. грн. Згодом на подвір'я санітарки Олени Мищенко кинули коктейль. Жінка загасила полум'я самотужки та намагалася викликати поліцію, але та відмовилась приїжджати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус не зупиняється: скільки українців захворіли і скільки померли

"Голова сільради розворушив це все: нібито я на самоізоляції. Але я не контактувала з хворими, я не хвора. Я звичайна санітарка, - каже жінка. - Сьогодні мені кинули солярку у вікно, не пустили в магазин, мені довелося їхати в інше село. Мені потрібно купити хліб. Що мені робити? Це якийсь дурдом. Мені погрожують спалити хату. Сусіди кажуть, щоб я не підходила, тому що я хвора коронавірусом. Я приїхала до голови сільради, а він мені сказав, щоб я сиділа вдома на самоізоляції. Але я хочу їсти, що мені робити? Мені страшно. Невідомо, що мені підкинуть завтра".

Анастезіолог Ярослав Товстуха розповів, що від санітарок насправді відмежувалися односельчани, а невідомий на мотоциклі дійсно кинув запальну суміш у хату пані Олени. Просить поширювати інформацію про проблему, щоб жінок не повбивали.

Голова села розповів "Стране", що під підозру на коронавірус потрапив колишній чоловік санітарки, якого не було у селі 3-4 місяці. З'ясувати хто з них хворий, місцева влада не змогла. Також голова подзвонив жінці з вибаченнями і сказав, що вона "може йти в магазин".

Київській міський голова Віталій Кличко розповів, за минулу добу у столиці діагноз COVID-19 підтвердили у 24 жінок віком від 24 до 69 років і 41 чоловіка віком від 19 до 92 років. До лікарень столиці госпіталізували 11 пацієнтів.

Зараз ви читаєте новину «Селяни підпалили подвір'я санітарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути