середа, 18 липня 2012 13:34

Селяни, чиїх корів подавила вантажівка, збираються звернутися до Януковича
9

Селяни збираються подавати до суду
Фото: Фото надали мешканці села Перейми
"ЗІЛ" був навантажений цементом
Забійники дали селянам по 1-2 тисячі гривень за м'ясо
Міліція зараз встановлює, через що сталася ДТП
Селяни турбуються, аби їх не ошукали

Селяни з села Перейми, Балтського району, що на Одещині, готуються подавати до суду на фірму, вантажівка якої убила 20 корів з сільської череди.

"Всього була череда десь з 60 корів. Пас місцевий – Микола Буряк, - розказав сільський голова Олександр Закревський. – Наше село у долині. Корови виходить переганяли через трасу і вверх. І тут у них в'їхав автомобіль "ЗІЛ". Був навантажений цементом. Їхав з Херсона. За кермом був водій Микола Дмитрович. Машина була від будівельної херсонської фірми. Не знаю, чого так сталося: чи гальма відмовили, чи водій відволікся. Але проїхався через усю череду корів".

Селяни шкодують за коровами. Травмованих тварин здали на забій. Сільський голова пояснює, що забійники дали селянам по 1-2 тисячі гривень за м'ясо. Купити зараз тварину коштує 5-7 тисяч гривень. Власник будівельної фірми, чия автівка в'їхала в череду приїздив до Переймів. Обіцяв, що відшкодує вартість корів людям. Селяни турбуються, аби їх не ошукали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині вантажівка в'їхала в стадо корів: загинули 17 тварин

"Вигнала корову 6:30 у череду, – каже селянка Антоніна Борщова. У неї загинуло 2 корови. – Син по обіді зібрався їхати в Котовськ на день міста. Виїхав. На трасі побачив, що лежить мертва наша корова Кукла, а там м'ясорубка з корів. Повернувся додому. Взяв мене, ми взяли з собою ветлікаря. Другу корову Квітку знайшли коло траси, лежала на полі. Ріг відбитий, а з носа й рота кров іде. Ветлікар сказав, що їй виламало щелепу. Вона не зможе ні їсти ні пити. Довелося пустити під ніж. Я навіть передати не можу свого розпачу – втратити відразу двох корів".

Селяни збираються подавати до суду, запевняють у сільській раді.

Серед потерпілих: Колай Володимир, Клишовчук Наталя, Погребнюк Ніна, Оленчук Тетяна, Слюсарчук Дарія, Хлівнюк Олександр, Борщов Петро, Рогожа Іван.

Зараз перевірку інциденту проводить міліція. Працівники ДАІ взяли свідчення у селян. Зараз визначають чи був справний автомобіль чи ні.

"Для деяких селян – корови були основним джерелом прибутку, – каже Олександр Закревський. – Якщо не відшкодують вартості корів людям – не знаю що робитимемо. Підемо і до суду, і до президента".

Міліція зараз встановлює, через що сталася ДТП.

"Швидше за все водій відволікся, - кажуть у Балтському райвідділі міліції. - При попередньому огляді несправностей машини не виявлено. Але останнє слово, за експертами. Зараз іде експертиза".

Нагадаємо, аварія трапилася 14 липня на трасі біля села. 5 корів загинули на місці, ще 15 отримали травми несумісні з життям.

Зараз ви читаєте новину «Селяни, чиїх корів подавила вантажівка, збираються звернутися до Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути