вівторок, 17 липня 2012 14:08

П'яний водій убив на зебрі дівчину, а суд дав йому лише умовний термін

П'яний водій убив на зебрі дівчину, а суд дав йому лише умовний термін
Адвокат та родичі Тетяни подали документи на оскарження вироку до Апеляційного суду. Фото: tisk.org.ua

9 липня 2012 Дарницький районний суд призначив 3 роки іспитового строку 25-річному Євгену Стасюку. Торік він п'яний за кермом на "Шкоді" збив на пішохідному переході 31-річну Тетяну Желевську. Дівчина померла на місці. Водій з місця аварії втік. 16 липня адвокат та родичі Тетяни подали документи на оскарження вироку до Апеляційного суду.

"Там все було куплено. Його відпустили з самого початку. Начебто, були спроби зі мною зустрітися. Але я не хочу. Я не поверну її ні за які гроші. Вона найдорожче, що у мене було", - розповіла Наталія Желевська, матір загиблої.

Аварія сталась торік 28 грудня о 21:13 на вулиці Тростянецька навпроти будинку №6. У крові водія виявили 2,75 проміле алкоголю. Експертиза встановила, що він рухався зі швидкістю 80 км/год.

"Та які там 80, там всі 120 були. Очевидці казали, що місяць не могли відійти від побаченого. Не могли спокійно спати. Один хлопець втратив свідомість, його відкачували. Чоловік, який йшов за нею потрапив у реанімацію від побаченого. Лежав у лікарні два тижні", - розповіла Наталія Сергіївна.

За словами свідків, у день аварії хлопець випивав з друзями на рибалці. Після чого, поїхав до дівчини, яка живе у будинку неподалік аварії. Там він випив 2-3 рази по півчарки горілки і сів за кермо. У вироку було сказано "він не знав, з чим саме сталося зіткнення".

"Стасюк вже притягувався до адміністративної відповідальності. Він був учасником двох аварій. Просили 8 років позбавлення волі. Пом'якшувальною обставиною було так зване щире каяття. Але я не вважаю, що в нього є ця обставина. Оскільки, він не визнає вини і не каже правди", - розповів адвокат потерпілої сторони Олександр Балюк.

Прокуратурою Дарницького району міста Києва внесено апеляцію на рішення районного суду за скоєння ДТП з летальним наслідком, винуватця якого засуджено до 3-х років умовно (ч.2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого).

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

"Як з'ясувалося, водій знаходився в стані алкогольного сп'яніння та на великій швидкості збив на смерть молоду жінку 1980 року народження, на пішохідному переході по вулиці Тростянецькій та зник з місця пригоди.  Прокурор Дарницького району, який підтримував державне обвинувачення, орієнтував суд на призначення покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки та 6 місяців.    Однак, суд призначив винуватцю 3 роки умовно. Не погоджуючись з рішенням суду, прокуратурою району внесено апеляцію", - зазначили у прокуратурі.

Зараз ви читаєте новину «П'яний водій убив на зебрі дівчину, а суд дав йому лише умовний термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути