Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2012 12:03

Селяни пікетуватимуть птахофабрики, які нібито вбивають дітей

Селяни пікетуватимуть птахофабрики, які нібито вбивають дітей

Птахофабрики агрохолдингу "Авангард" вбивають дітей. З такою заявою до Києва приїхали мешканці Київської, Чернівецької, Харківської областей та Криму. Вони вимагають закрити птахофабрики, розташовані біля їхніх населених пунктів, до повного їх переоснащення. В агрохолдингу запевняють: всі підприємства працюють відповідно з нормами і серйозної шкоди здоров'ю та екології від них нема, повідомляє Радіо Свобода.

Кожна третя дитина у селі Хроли Харківськоїівської області, де розташована птахофабрика "Зоря", хворіє на астму, кожна друга – алергік, вони страждають від артритів і високого тиску, говорить мешканець села Олексій Кветкін.

"Пташиний послід ллється навколо нашого села на поля, сіяти там неможливо, посліду по коліно! Тухлі яйця – знов-таки на поля. Дихати нема чим! Ми вимагаємо закрити птахофабрику "Зоря" біля нашого села до повної реконструкції. Аміак – він же вбиває людину! Повільно вбивають дітей!", – обурюється Кветкін.

Безстрокове цілодобове пікетування проти діяльності птахофабрик

Мешканці селища Макарів Київської області – роками судяться за те, щоб роботу фабрики зупинили, але результатів немає, говорить колишній селищний голова Макарова Геннадій Здольник. За його словами, концентрація шкідливих для здоров'я сірководню й аміаку перевищує гранично допустимі норми для населених місць в багато разів. Однак, ні активістів, ні створену для перевірки робочу групу Київської обладміністрації на територію підприємства не пускають.

"Ми будемо вдаватися до пікетування центральних та місцевих органів влади, посольств країн-кредиторів непорядних бізнесменів, зокрема, українського мільярдера Олега Бахматюка – власника Макарівської птахофабрики. Будемо пікетувати цілодобово! Безстроково!", – стверджує Здольник.

Представники агрохолдингу розцінюють такі акції як спроби колишнього голови заробити собі певні електоральні бали. Про це в коментарі Радіо Свобода заявила секретар "Авангарду" Лідія Совоцька. Адже, за її словами, всі підприємства компанії працюють за новітніми технологіями і відповідно до законодавчих норм України, тож негативно на екологію та здоров'я людей не впливають.

Штрафи платити вигідніше

Екологи ж заявляють, що українським підприємствам вигідніше платити штрафи за забруднення довкілля, аніж встановлювати сучасну, екологічно безпечну техніку. Адже суми штрафів – мізерні.

Якщо завод не будує очисні споруди, його треба не штрафувати, а закривати, впевнений еколог Володимир Борейко. "Скільки вам треба років, щоб побудувати очисну споруду? Два? Три? Добре, даємо вам 3 роки. Якщо до того часу не побудуєте, ми будемо вас закривати", – каже він.

Тривала дія навіть незначних доз сірководню і метану на організм людини призводить до бронхолегеневих захворювань, хвороб кишкового тракту, сечовидільної системи, кровоносних судин і онкозахворювань.

Зараз ви читаєте новину «Селяни пікетуватимуть птахофабрики, які нібито вбивають дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути