Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2022 12:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Здавав ворогу координати корпусів "Азова": зрадника з Київщини відправили "на нари"

Здавав ворогу координати корпусів "Азова": зрадника з Київщини відправили "на нари"
Зрадник з Київщини здавав РФ координати корпусів "Азову" та розвідував ДНР. Фото: gp.gov.ua

До 16 років ув'язнення засудили українця, який здавав ворогу координати корпусів полку "Азов" та розвідував для так званої ДНР.

Зрадником виявився завербований російськими спецслужбами мешканець Київщини. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора 5 вересня.

"Суд визнав жителя Київщини винним у державній зраді та здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації. Його засуджено до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – йдеться в повідомленні.

Засудженого завербували представники Федеральної служби безпеки ще 2017 року. До лютого 2022-го він здавав іноземній розвідці місця розташування "Азова" та інформацію про окремих військовослужбовців, за даними ОГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Планували захоплення Києва і Луганщини: показали генералів РФ, які накоїли злочинів

"З травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників так званої ДНР та почав співпрацювати з ними. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, він незаконно розвідував дані на користь псевдореспубліки. Передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області та місця дислокації військовослужбовців ЗСУ", – додали в повідомленні.

На початку червня 2022 року засуджений повернувся в Україну. Він приїхав у Чернівецьку область, де збирав відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших військових формувань.

Правоохоронці викрили та затримали чоловіка у Чернівцях. Його спільника затримали за місцем проживання на Чернігівщині та засудили до 10 років ув'язнення.

На Житомирщині затримали агента воєнної розвідки ворога, який передавав росіянам дані про розташування стратегічних об'єктів. Жителю Коростеня, який планував вступити до "розстрільних груп" окупантів, повідомили про підозру в державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Здавав ворогу координати корпусів "Азова": зрадника з Київщини відправили "на нари"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути