четвер, 30 серпня 2012 13:47

СБУ завершила розслідування теракту в Дніпропетровську

СБУ завершила розслідування теракту в Дніпропетровську
27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи. Фото: donbass.ua

Служба безпеки України завершила розслідування справи за обвинуваченням 4 громадян України в здійсненні серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі, повідомили агентству в прес-центрі СБУ.

"СБУ завершила розслідування кримінальної справи за обвинуваченням 4 громадян України у вчиненні у 2010-2012 рр.. серії вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі. Вони звинувачуються за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи), ст. 258 ч. 2-3 (теракт), ч. 2 ст. 263 (незаконне виготовлення та зберігання вибухових пристроїв) "- розповіли в прес-центрі.

За інформацією прес-центру, справа нараховує 73 томи, під час досудового слідства допитано 300 свідків, проведено 228 експертиз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вибухів у Дніпропетровську почали встановлювати металічні урни для сміття

"З сьогоднішнього дня обвинувачені і захисники почали ознайомлення з матеріалами справи, після чого справу буде направлено до Генпрокуратури для затвердження обвинувального висновку, а потім буде направлено до суду", - повідомили в СБУ.

З даного приводу о 16.00 в СБУ відбудеться брифінг.

Як повідомлялося, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталися чотири вибухи, постраждала 31 людина (в тому числі 10 підлітків), 26 з них були госпіталізовані. Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої були закладені у бетонні урни.

31 травня керівництво МВС і Генпрокуратури заявило про те, що затримані двоє підозрюваних, які нібито вимагали $ 4,5 млн, в іншому випадку обіцяли продовжити вчинення вибухів. 1 червня стало відомо, що затримано чотирьох осіб. Всі вони за рішенням суду арештовані для проведення розслідування. Як пізніше з'ясувалося, один з них - старший викладач кафедри політології Дніпропетровського національного університету Віктор Сукачов, другий - асистент цієї ж кафедри Віталій Федоряк.

11 червня глава СБУ Ігор Калінін повідомив, що чотирьом затриманим у Дніпропетровську за підозрою в серії вибухів 27 квітня пред'явлено звинувачення за ст. "Терористичний акт".

Зараз ви читаєте новину «СБУ завершила розслідування теракту в Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути