Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 17:25

СБУ затримала обвинуваченого у справі Гандзюк
4

У Мангера, Рищука та Гордєєва провели обшуки. Затримали Павловського
Фото: gp.gov.ua/ua
У Мангера, Рищука та Гордєєва провели обшуки. Затримали Павловського
У Мангера, Рищука та Гордєєва провели обшуки. Затримали Павловського
У Мангера, Рищука та Гордєєва провели обшуки. Затримали Павловського

Співробітники Служби безпеки України у співпраці з Офісом генпрокурора затримали колишнього помічника нардепа за підозрою у керівництві злочинною організацією. Він проходить як обвинувачений у справі Катерини Гандзюк.

Йдеться про Ігоря Павловського. Прокурори зібрали докази, що він створив злочинну організацію для побиття людей і підпалів автомобілів жителів Херсонської області з метою припинення їхньої громадської діяльності та залякування.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що особи, які підозрюються у нападі на Катерину Гандзюк, причетні й до вчинення інших тяжких злочинів. Тож обшуки проводять для отримання додаткових доказів. Павловському повідомлено про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв покарати винних у вбивстві Гандзюк

"Розслідування справи вбивства Катерини Гандзюк - резонансне для суспільства, виклик для СБУ і дуже важливий маркер зміни в роботі системи особисто для мене. Це трагічна подія в історії нашої країни і величезне людське горе. Ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб не тільки виконавці, а й замовники були притягнуті до відповідальності найближчим часом", - заявив голова СБУ Іван Баканов.

Також СБУ провела обшуки в голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, колишнього голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його заступника Євгена Рищука та інших осіб.

На даний момент 9 особам повідомлено про підозру.

31 липня 2018-го на Катерину Гандзюк напали біля її будинку — зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Катерина померла 4 листопада 2018-го після трьох місяців лікування.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала обвинуваченого у справі Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути