Ексклюзиви
понеділок, 04 листопада 2019 10:40

Рік без Катерини Гандзюк: усе про вбивство та слідство

Автор: facebook.com/Віктор Гандзюк
  4 листопада минає  рік від дня смерті 33 -річної Катерини Гандзюк.  Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому
4 листопада минає рік від дня смерті 33 -річної Катерини Гандзюк. Була радницею міського голови Херсона, виконувала обов'язки керуючої справами виконкому

31 липня торік на Катерину Гандзюк напали біля її будинку — зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Катерина отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців лікування померла.

За умисне вбивство були затримані та засуджені 5 виконавців. Вироки набули чинності 18 липня. Координатора нападу Сергія Торбіна засудили до 6,5 року позбавлення волі, безпосереднього нападника Микиту Грабчука — до 6 років в'язниці. Учасники Володимир Васянович і В'ячеслав Вишневський отримали по 4 роки, а Віктор Горбунов — 3 роки позбавлення волі. Усі визнали провину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейське видання внесло Гандзюк до списку найвідоміших померлих за останній рік

Замовники досі на волі. Хоча їхні імена усім відомі, кажуть активісти спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк". Переконані, справу навмисно розвалюють. У роковини смерті о 19:00 вийдуть до Офісу президента на акцію "Рік без Каті", на яку запросили і президента Володимира Зеленського. Такі ж акції пройдуть у понад 40 містах України та світу.

Автор: facebook.com/Віктор Гандзюк
  На Катерину Гандзюк   напали біля її будинку — зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти.  Останнє селфі зі столичної лікарні Катерина зробила 1 листопада торік
На Катерину Гандзюк напали біля її будинку — зловмисник вилив на неї літр сірчаної кислоти. Останнє селфі зі столичної лікарні Катерина зробила 1 листопада торік

Напередодні роковин смерті у Службі безпеки України заявили: замовників злочину проти радниці міського голови Херсона було декілька. Зараз розслідується 5 кримінальних проваджень щодо осіб, які можуть бути замовниками, організаторами, посібниками. Серед них голова обласної ради Владислав Мангер і кримінальник Олексій Левін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокурор анонсував "хороші зрушення" у справі вбивства Гандзюк

Останнього слідство називає ключовим фігурантом злочину. Володів найбільшою кількістю інформації, обирав людей для злочину та організовував його. Встановлено, що до нещодавнього часу він платив гроші рідним підозрюваних, щоб ті мовчали. Його оголосили в міжнародний розшук.

Автор: ТСН
  У лютому цього року Генпрокуратура оприлюднила можливу схему вбивства Катерини Гандзюк
У лютому цього року Генпрокуратура оприлюднила можливу схему вбивства Катерини Гандзюк

Серед мотивів - підпал Олешківського лісу, його незаконна вирубка та розкрадання бюджетних коштів. Також СБУ відпрацьовує версію того, що створення парку "Гілея", яке лобіювало керівництво Херсонських адміністрації та ради — Андрій Гордєєв, Євген Рищук і Владислав Мангер, могло працювати для покривання схеми незаконної вирубки лісу.

Окремо СБУ розслідує бездіяльність херсонських правоохоронців, покривання злочину та ймовірну причетність до втечі Левіна.

Віктор Гандзюк, батько вбитої активістки із Херсону Катерини Гандзюк, опублікував останнє селфі доньки. Фото зроблене 1 листопада торік. На ньому Катерина у кисневій масці, з забинтованими ранами і з дренажними трубками.

Зараз ви читаєте новину «Рік без Катерини Гандзюк: усе про вбивство та слідство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути