середа, 28 травня 2014 14:39

СБУ затримала керівника загону краматорських бойовиків на прізвисько "Псих"

СБУ затримала керівника загону краматорських бойовиків на прізвисько "Псих"
Фото: REUTERS.

 27 травня ц.р. під час здійснення превентивних антитерористичних заходів у Харкові співробітники СБУ під час спроби виїзду до Російської Федерації затримали одного з керівників сепаратистів у Краматорську Івана Лисенка, відомого під прізвиськом "Псих".

Лисенко організував та озброїв групу із 40 бойовиків для терористичної діяльності та дестабілізації ситуації в місті.

Затриманий визнав, що підпорядковувався призначеному громадянином РФ Гіркіним (прізвисько "Стрєлок") так званому військовому коменданту Краматорська (прізвисько "Терець"), який прибув з території АР Крим.

У складі терористичної групи Лисенко тероризував місцеве населення, брав активну участь у диверсійних актах на території Донецької області. Зокрема у середині квітня Лисенко з іншими бойовиками намагався захопити військовий аеродром м. Краматорська, вчиняючи озброєний напад на пости українських військових. Брав участь у розробці та організації захоплень військових части, розташованих у Донецьку.

23 квітня його бандитське угруповання штурмувало Краматорську райдержадміністрацію, застосовуючи вогнепальну зброю проти людей, які охороняли будівлю.

Крім цього, зловмисник разом із іншими найманцями виконував доручення Гіркіна з викрадення людей. Зокрема він причетний до насильницького захоплення директора тролейбусного депо м. Краматорська, місцезнаходження якого досі невідоме.

У зловмисника вилучено боєприпаси та флеш-носій з інформацією щодо проукраїнських активістів з Донеччини, яких він, за дорученням ватажків терористів, залякував.

Стосовно затриманого здійснюються відповідні слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала керівника загону краматорських бойовиків на прізвисько "Псих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути