Ексклюзиви
пʼятниця, 11 жовтня 2013 09:41

СБУ з'ясувала, що у підривника українсько-російського кордону були спільники

СБУ з'ясувала, що у підривника українсько-російського кордону були спільники
Фото: zn.ua

Слідство вже встановило спільників загиблого іноземця в Україні. Зараз вивчається механізм - як діяла ця злочинна група. Але вже зараз можна стверджувати, що метою приїзду загиблого в нашу країну не був теракт. Про це розповів перший заступник голови СБУ Петро Шатковський.

Нагадаємо, в СБУ вже встановили особу людини, яка в ніч на 4 жовтня підірвала себе в пункті пропуску "Бачівськ" у Сумській області на українсько-російському кордоні.

На питання про те, чи допомагають СБУ колеги з РФ, Шатковський відповів: "Звичайно. Як і належить у подібних випадках".

Разом з тим, за неперевіреними даними джерел в правоохоронних органах, чоловік, що підірвав себе на кордоні, вже кілька разів був в Україні та Молдові. "Це дагестанець, швидше за все, він же брав участь у терактах в Росії - в Махачкалі і її околицях (великі теракти відбуваються там майже щороку. - Авт.). Його маршрути в Україні - Київ, Харків і Крим", - говорить співрозмовник. Правда, навіщо підривник приїжджав в Україну і що тут робив, правоохоронці поки не знають.

Тим часом, сьогодні в Інституті ім. Шалімова оперуватимуть прикордонника Миколи Усока, який своїм тілом накрив смертника. Другий потерпілий, Руслан Божок, лежить в Центральному госпіталі прикордонслужби у Києві і йде на поправку.

"Обидва вони будуть представлені до держнагород. Ми вже підготували документи. Решта прикордонників, що чергували в цей день, будуть нагороджені відомчими відзнаками", - сказали в прикордонній службі.

Зараз ви читаєте новину «СБУ з'ясувала, що у підривника українсько-російського кордону були спільники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути