понеділок, 07 жовтня 2013 09:53

Смертник, який підірвався на кордоні, був бойовиком - джерело

Смертник, який підірвався на кордоні, був бойовиком - джерело
Фото: google.com.ua

Нелегал, який підірвав себе і двох українських прикордонників у пункті пропуску "Бачівськ" на кордоні з Росією в Сумській області, був бойовиком, повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Однозначно можна стверджувати, що це був бойовик. Людина свідомо везла вибухівку в Україну. З якою метою - поки важко сказати", - розповів співрозмовник.

За його словами, при порушнику були виявлені документи, які характеризували його, як бойовика. Крім того, були знайдені фотографії, на яких він позував з різними видами вибухових пристроїв.

Джерело розповіло, що попередньо можна говорити про те, що загиблий був особою кавказької національності до 30 років. З якою метою він їхав в Україну - поки не відомо.

Українські правоохоронні органи проводять розслідування, але його особа досі не встановлена.

Співрозмовник розповів, що для того, щоб дізнатися, ким дійсно була ця людина, необхідно сприяння ФСБ РФ. "Розслідування проводять правоохоронні органи України. Але без взаємодії з ФСБ Росії, встановити особу неможливо", - пояснило джерело.

Як повідомлялося, вночі 4 жовтня під час прикордонного контролю в українському пункті пропуску, нелегал, який до цього успішно перетнув кордон Росії, підірвав себе і двох прикордонників. В результаті сам правопорушник загинув, а прикордонники у важкому стані були госпіталізовані.

Сумська облміліція відкрила кілька кримінальних проваджень щодо цього інцидента, а Держприкордонслужба України в той же день посилила охорону кордону з РФ.

Зараз ви читаєте новину «Смертник, який підірвався на кордоні, був бойовиком - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути