четвер, 04 листопада 2021 10:15

СБУ випадково оголосила українського актора ворогом України

СБУ випадково оголосила українського актора ворогом України
Українського актора Валентина Томусяка випадково внесли до чорного списку за зйомки у російському фільмі про війну на Донбасі "Солнцепек". Фото: facebook.com/Valentin Tomusyak

Українського актора Валентина Томусяка внесли до чорного списку за зйомки у російському фільмі про війну на Донбасі "Солнцепек".

Актор заявив, що до картини не має ніякого відношення - у фільмі "Солнцепек" він не знімався, з початку війни не був у Росії та не відвідував окупований Крим, написав у Facebook.

"Дивуюся, що зараз доводиться писати цей пост, і начебто виправдовуватися тим, що я не маю жодного відношення до цього продукту. Більше того, я з початку війни не був ні в Росії, ні на анексованих територіях, ні в Криму. Не розумію, чому моя кар'єра та репутація зараз під загрозою, як і мій емоційний стан. Чекаю, коли влада країни якнайшвидше виправить цю жахливу помилку і принесе мені особисті вибачення", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонити росіянам в'їзд до України: петиція на другу добу назбирала половину необхідних підписів

Інформація про зйомки Валентина у пропагандистському фільмі "Солнцепек" пішла з сайту Кино-Театр.Ру, повідомила у Facebook дружина Томусяка - акторка Катерина Тишкевич.

"Ми тільки завдяки колегам і дізналися, що на сайті кінотеатр Валік помилково перебуває у списку акторів цього проєкту. Звичайно ж, відразу написали адміністрації сайту кінотеатру. І вони, перевіривши ще раз інформацію, Валіка зі списку прибрали", – написала дружина актора.

За поданням СБУ Міністерство культури України внесло 32 актори до переліку осіб, які загрожують безпеці країни через зйомки у фільмі про війну на Донбасі – "Солнцепек".

У фільмі історія подається таким чином, що українська армія нібито нападає на Донбас та розв'язує війну.

Зараз ви читаєте новину «СБУ випадково оголосила українського актора ворогом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути