Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2022 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ викрила склад ворога з військовим обладнанням на $200 млн і передала захисникам

СБУ викрила склад ворога з військовим обладнанням на $200 млн і передала захисникам
На Харківщині СБУ викрила законспірований склад ворога, повідомив речник Служби Артем Дехтяренко. Фото: скріншот з відео

На Харківщині СБУ викрила законспірований склад ворога із боєприпасами та комплектуючими до військової техніки на $200 млн. Це обладнання передали на потреби Збройних сил України.

За попередньою інформацію, наявні там деталі призначалися для підбитої техніки Росії, яку ворог збирався ремонтувати під час наступу. Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко в Telegram.

"Однак завдяки опору українських захисників Харків виявився не по зубах окупантам. А зусиллями СБУ вся вилучена партія озброєння буде використана для захисту нашої держави", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагав окупантам грабувати будинки: у Бучі "спакували" неповнолітнього зрадника

Зокрема, під час обшуків СБУ вилучила та передала Міноборони 60 повнокомплектних танкових двигунів і значну кількість запчастин і комплектуючих до бронетехніки. Також в окремих приміщеннях виявили 26 керованих ракет класу "повітря-повітря".

"СБУ встановила, що наявне на цьому складі обладнання було раніше викрадене з військових арсеналів. А напередодні вторгнення власники складу мали намір піти на співпрацю з окупаційними військами та надати техніку для потреб ворога", - додав Дехтяренко.

Уже встановили причетних до злочину. СБУ вживає заходів для їхнього затримання.

За останні дні Служба безпеки України викрила колаборантів і нейтралізувала "сплячу групу" агентів російської ФСБ. Також спецпризначенцям вдалося затримати чиновницю з Криму, яка сприяла утвердженню там окупаційної влади РФ.

Двох колаборантів-залізничників, яких завербували російські окупанти, затримали. Зокрема, викрили одного з керівників підрозділу Донецької залізниці, який мав збирати дані про переміщення техніки ЗСУ та дислокацію українських блокпостів.

Зараз ви читаєте новину «СБУ викрила склад ворога з військовим обладнанням на $200 млн і передала захисникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути