понеділок, 06 березня 2023 12:58

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "пов'язала" колишнього бойовика батальйону "Спарта"
4

В Одесі затримали колишнього бойовика батальйону "Спарта" терористичної організації так званої ДНР.

Зловмисником виявився місцевий житель, який у 2015 році приєднався до батальйону і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України, повідомила 6 березня пресслужба СБУ.

"У складі ворожого угруповання він обстрілював оборонні позиції українських військ, брав участь у боях в районі Донецького аеропорту, чергував на блокпостах та навчався на "курсах" снайперів. Після отриманого поранення покинув лави бойовиків та приховано виїхав на підконтрольну територію України. Згодом він повернувся на постійне місце проживання на Одещину", ‒ звітує відомство.

Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя і продовжував підтримувати контакти зі своїми поплічниками з лав терористів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" одразу двох колаборантів: що вони накоїли

СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика батальйону «Спарта»
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика батальйону «Спарта»
СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика батальйону «Спарта»
СБУ затримала в Одесі колишнього бойовика батальйону «Спарта»

Під час слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. При обшуках за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, мобільний телефон та сім-картки із доказами його злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "пов'язала" колишнього бойовика батальйону "Спарта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути