Ексклюзиви
пʼятниця, 24 лютого 2023 11:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Прикриваючись волонтерством, зрадники наводили російські ракети на лікарні
10

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, повідомила 24 лютого пресслужба СБУ. Вони збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

"Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах", ‒ звітує відомство.

Саме за наводкою російської агентури загарбники здійснили серію обстрілів медзакладів на півдні України. За кожне успішно виконане вороже завдання поплічники агресора отримували від своїх кураторів грошову винагороду. Сума залежала від важливості об'єкта та складності збору інформації про нього.

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час спроб визначення точних геолокацій декількох українських лікарень та енергооб'єктів. Зрадниками виявились шестеро місцевих жителів, яких після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник управління ФСБ РФ.

СБУ знешкодила агентуру ФСБ
Фото: Генпрокуратура
СБУ знешкодила агентуру ФСБ
СБУ знешкодила агентуру ФСБ
СБУ знешкодила агентуру ФСБ
СБУ знешкодила агентуру ФСБ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ґвалтівник з Вінниці вербував до ПВК "Вагнер" колишніх зеків

"У разі захоплення південних регіонів України загарбники "гарантували" своїм поплічникам "посади" в окупаційних адміністраціях Росії. Під час обшуків за місцями проживання фігурантів правоохоронці виявили телефони із доказами злочинних дій та банківські картки, на які надходила "винагорода" від агресора. Наразі слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру", ‒ ідеться у повідомленні.

Суд обрав зрадникам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує покарання – 15 років або довічне позбавлення волі.

Служба безпеки України затримала ворожих інформаторів, які коригували ракетні обстріли позицій ЗСУ на Донецькому та Бахмутському напрямках. Зловмисники збирали дані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості переправляли російським окупантам через анонімні месенджери.

Служба безпеки України затримала чоловіка, який через російського блогера "зливав" ворогу дані про оборону Миколаєва. Зрадником виявився житель селища Врадіївка Миколаївської області. За даними СБУ, українець збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону.

Зараз ви читаєте новину «Прикриваючись волонтерством, зрадники наводили російські ракети на лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути