Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 13:59

СБУ блокувала канал постачання російських військових товарів в Африку

СБУ блокувала канал постачання російських військових товарів в Африку
Правоохоронці викрили діяльність менеджерів однієї з київських компаній, які планували незаконно постачати комплектуючі до вертолітної техніки в одну з країн Африки Фото: zik.ua

СБУ заблокувала незаконний канал постачання російських товарів військового призначення в одну з країн Африки.

Правоохоронці викрили діяльність менеджерів київської компанії, які планували незаконно постачати комплектувальні до вертолітної техніки в Африку, повідомили в пресслужбі СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ блокувала діяльність потужного конвертцентру

"Для приховування російського походження товарів та їх військового призначення під час митного оформлення вантажу, організатори надали документацію, в якій вказано неправдиві відомості. Також у відправників не було дозвільних документів, передбачених чинним законодавством, для експорту товарів такої категорії. Переправити військову продукцію зловмисники планували авіарейсом із Міжнародного аеропорту "Бориспіль"", - сказано в повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за порушення порядку передачі товарів, які підлягають експортному контролю. Слідство триває.

Служба безпеки України блокувала незаконну багатомільйонну поставку продукції до тимчасово окупованої території Донецької області. Її організували жителі Харкова. За допомогою "прихованого транзиту" організатори відвантажували на адреси підставних іноземних фірм харчові товари. Після перетину держкордону ці товари потрапляли на територію ОРДО. Перевезти продуктів встигли на 8,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «СБУ блокувала канал постачання російських військових товарів в Африку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути