пʼятниця, 21 травня 2021 14:45

Шантажем і погрозами: фотограф створював порно за участю дітей і продавав за кордон
3

У Києві затримали 38-річного фотографа, який створював порноконтент за участю дітей.

Цей контент поширювали на території США та країн Євросоюзу, повідомили в управлінні комунікації Нацполіції.

У Києві затримали 38-річного фотографа, який  створював порноконтент  за участю дітей
Фото: npu.gov.ua
У Києві затримали 38-річного фотографа, який  створював порноконтент  за участю дітей
У Києві затримали 38-річного фотографа, який  створював порноконтент  за участю дітей

"Чоловік працював дитячим фотографом у столиці, а також організовував екскурсії в одному зі столичних музеїв. Маючи можливість увійти в довіру до дітей віком від восьми до 18 років, фігурант їх шантажував і погрожував. У такий спосіб примушував брати участь у створенні порнографічного контенту. Цей контент поширювали на території США та країн Євросоюзу. Завдяки співпраці з колегами, із зазначених країн отримали додаткову інформацію, що підтверджує участь у скоєнні злочину саме цього чоловіка", - повідомив начальник департаменту захисту інтересів суспільства й держави Нацполіції Євген Макаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімав українських зірок: відео затримання фотографа, якого підозрюють у педофілії

Отримані фото- й відеоматеріали, щоб приховати від сторонніх, чоловік зберігав у санкційному хмарному сховищі. Водночас установлено, що з IP-адреси, яку використовував фотограф, здійснюється систематичне поширення дитячої порнографії, а це понад 400 файлів.

"Під час обшуку вдома в злочинця вилучено доказову базу, порноконтент за участю дітей - понад 10 ГБ, мобільні термінали й комп'ютерну техніку, яка використовувалася під час створення цього контенту" , - додав Макаров.

Чоловіка затримали. Поліцейські встановлюють дітей, які постраждали внаслідок дій фігуранта. У випадку доведення вини йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

В Українці на Київщині місцевий фотограф створював порноконтент за участі вихованців дитсадка. Кадри викладав у мережу та продавав за кордон. Одне з таких фото побачила мати малолітньої дівчинки і звернулася в поліції. З'ясувалося, що 48-річний чоловік знімав дитячі свята в дошкільних закладах. Користуючись довірою педагогічних працівників, чоловік мав змогу залишатися з дітьми наодинці, змушував їх оголюватись та фільмував усе на відеокамеру. Після цього злочинець продавав матеріали зйомок іноземцю за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Шантажем і погрозами: фотограф створював порно за участю дітей і продавав за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути