Ексклюзиви
середа, 09 січня 2019 17:18

Шахраї спустошували банківські картки: до банди входив поліцейський
3

На Дніпропетровщині шахраї обкрадали банківські  картки
Фото: cyberpolice.gov.ua
На Дніпропетровщині шахраї обкрадали банківські  картки
На Дніпропетровщині шахраї обкрадали банківські  картки

На Дніпропетровщині шахраї обкрадали банківські картки.

Вони зчитували інформацію із карток клієнтів у закладах харчування та роздрібної торгівлі та знімали гроші. Шахраями виявилися 3 мешканців Дніпра. Один із них – правоохоронець, повідомляє прес-служба Кіберполіції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонне шахрайство: у жінки видурили 22 тис. грн

"Ініціатором злочинної групи став 26-річний місцевий житель, а його спільниками – 27-ми і 30-річні чоловіки, один із яких був правоохоронцем. Для здійснення афери зловмисники тимчасово влаштувалися у закладах харчування та роздрібної торгівлі, аби отримати доступ до POS-терміналів. На касах шахраї встановили пристрій для зчитування інформації з банківських карток (скімер). І завдяки йому незаконно копіювали інформацію з клієнтських карток. Пізніше фейкові торгівці за допомогою комп'ютерної техніки та спеціалізованих приладів створювали дублікати карток клієнтів і знімали гроші з їхніх рахунків", - йдеться в повідомленні.

Злочинці встигли ошукати людей майже на 500 тис. грн. 2 із них вже оголосили підозру. Правоохоронці вилучили у зловмисників скімінговий пристрій, комп'ютерну техніку та скомпрометовані картки, все направили на експертизу.

Затриманих можуть ув'язнити на 8 років.

У Харкові в агентстві нерухомості на вулиці Кацарскій у клієнтів відбирали гроші. Про це до поліції повідомив 43-річний чоловік. Розповів, що звернувся до агентства нерухомості, щоб знайти житло. Там послуг не надали, натомість вирвали з рук 8 тис. грн і виставили за двері.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї спустошували банківські картки: до банди входив поліцейський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути