середа, 23 грудня 2020 17:30

Шахраї називали себе соціальними працівниками і грабували літніх людей
4

На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахраїв, які під виглядом соціальних працівників грабували літніх людей.

Зловмисники викрадали золото та гроші, "працюючи під прикриттям" та надаючи нібито соціальні послуги, входили у довіру літніх людей, повідомили у секторі комунікації поліції Івано-Франківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влітали у будинки в балаклавах і грабували: затримали серійних бандитів

На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахраїв, які під виглядом соціальних працівників грабували літніх людей
Фото: npu.gov.ua
На Івано-Франківщині поліцейські викрили шахраїв, які під виглядом соціальних працівників грабували літніх людей
Шахраї діяли за відточеною схемою, а ролі між ними були чітко розподілені
Шахраї діяли за відточеною схемою, а ролі між ними були чітко розподілені

"До поліції почали надходити повідомлення виключно від пенсіонерів про те, що після візиту соцпрацівників вони не знаходять своїх заощаджень, а також і ювелірних прикрас. 22 грудня до франківських поліцейських звернувся 81-річний житель обласного центру. Чоловік розповів, що до його квартири прийшли 2 невідомі жінки та представилися працівниками соціальних служб. Доки одна з них спілкувалася з потерпілим, інша викрала 5 тисяч гривень і годинник. Того ж дня за допомогою звернулася 67-річна франківка, у неї теж 2 жінки викрали гроші, мобільний телефон та ювелірні вироби", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські з'ясували, що шахраї діяли за відточеною схемою, а ролі між ними були чітко розподілені. Злочинці шукали людей похилого віку, представлялися соцпрацівниками. Одна жінка спілкувалася з потерпілими, інша – оглядала помешкання в пошуках грошей. Діяла швидко, а на огляд витрачала лічені хвилини, оскільки розуміла, що схованок у пенсіонерів небагато. Ще двоє чоловіків контролювали територію біля будинку.

Автомобіль шахраїв зупинили на виїзді з області. У салоні були четверо людей: двоє чоловіків та двоє жінок. Усі вони жителі Волинської області. 31-річна і 21-річна жінки обґрунтовано підозрюються у вчиненні цих крадіжок, молодша з них раніше судима за аналогічні злочини. Їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі. Чоловіків на причетність до злочину перевірятимуть.

Поліцейські затримали 5 членів банди, яка підозрюється в грабежах на території Дніпропетровської, Полтавської та Кіровоградської областей. У Марганці троє з них увірвалися до будинку пенсіонерів 8 грудня. Били та душили 79-річного чоловіка та його 80-річну дружину, доки ті не віддали 20 тис. грн і мобільний телефон. А днем раніше в Апостолівському районі двоє чоловіків та жінка проникли в будинок 74-річного чоловіка. Зловмисники заволоділи його пенсійним посвідченням та банківською карткою.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї називали себе соціальними працівниками і грабували літніх людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути