понеділок, 30 травня 2011 16:30

Ринок "Виноградар" підпалили коктейлями Молотова?
17

Фото: Фото: Тарас Подолян

Вночі в понеділок у Подільському районі столиці на території ТОВ ринок "Виноградар" виникла пожежа.

Жителі навколишніх будинків помітили вогонь зі своїх вікон, викликали пожежників, почали передзвонюватися з працівниками ринку. Хто жив неподалік, одразу ж поприбігали на місце події, інші приїхали дещо пізніше.

Об 11.30 центральний вхід на ринок був зачинений, охоронець не впускав нікого окрім власників постраждалих павільйонів.

В той час як роззяви задовольняють свою цікавість, підприємці, чиї павільйони погоріли, спілкуються між собою, запитують один в одного, що ж робити далі, в які владні структури звертатися за допомогою. Люди вбиті горем і опускають руки.

"В мене немає абсолютно нічого. Ось гола і боса стою, проте ніхто не згорів, а це для мене головне, але далі як жити? Я в цей бізнес 20 років вкладала кошти, дітей вчили за ці гроші, квартиру сплачували, харчі, а тепер нічого немає. Що, діти мене повинні годувати? - плаче Людмила Іванівна, яка впевнена, що підпалили павільйони навмисне. - Хто ж так вирішує питання? Вони могли попередити, щоб люди повиносили товар. Так хоч би з нуля можна було почати. А так з чого починати? Хто дасть жебраку гроші? Я сьогодні розгублена і не знаю, що робити далі. Сподіваюся, що мені хоч щось компенсують, хоча б прожитковий мінімум якийсь повинен бути. Як таке може бути? Взяли і все забрали, це ж не торнадо, як в Японії".

На ринку з'явився Святослав Швецов, керівник київської організації всеукраїнської профспілки "Столиця-регіони".

"Всі ми добре знаємо, що Україна готується до Євро-2012 і влада намагається очистити місто від ринків, які не відповідають європейським стандартам. З більш ніж 140 ринкових майданчиків лише 86 є законними. Проблем зі знесенням незаконних ринків немає, а законні вони вирішили знищувати таким шляхом. Дана ситуація говорить про те, що фактично проголошена війна малому бізнесу. І якщо це покірно пройде в столиці, то в усіх інших містах України зроблять те саме тихо і без перешкод, - пояснює ситуацію Святослав Швецов. - Я впевнений в тому, що це підпал, адже ринок загорівся одразу з чотирьох сторін, а з довколишніх будинків бачили людей, які через паркан перекидали коктейлі Молотова. Та й будь-який ринок, який загоряється в ніч з неділі на понеділок, загоряється з чиєюсь допомогою. А от з чиєю, оце питання".

Зараз ви читаєте новину «Ринок "Виноградар" підпалили коктейлями Молотова?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути