четвер, 08 грудня 2022 15:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Русский Херсон", Пушкін і "Новороссия": СБУ показала шокуючі знахідки в монастирях РПЦ
10

СБУ показала російську пропаганду, яку знайшла у російських церквах
Фото: СБУ
СБУ показала російську пропаганду, яку знайшла у російських церквах
СБУ показала російську пропаганду, яку знайшла у російських церквах
СБУ показала російську пропаганду, яку знайшла у російських церквах
СБУ показала російську пропаганду, яку знайшла у російських церквах

В єпархіях московської церкви у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях знайшли російські паспорти, перепустки "федеральних радників" та пропагандистські матеріали.

Встановили, що під час захоплення Херсона місцевий архімандрит – настоятель Успенського собору був у Кремлі під час оголошення анексії областей, передає Служба безпеки України.

"За декілька днів до звільнення міста священник у супроводі російських загарбників втік до тимчасово окупованих районів півдня України. На території собору співробітники СБУ виявили колекцію ікон, викрадених рашистами з будинку почесного консулу Литовської Республіки під час окупації Херсона", – йдеться у повідомленні.

У приміщеннях знайшли перепустки, виписані на ім'я "федерального советника военно-гражданской администрации РФ" та російські паспорти священників. Вони отримали їх цього року, під час окупації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ знову нагрянула в монастирі російської церкви

Розпочали кримінальне провадження за статтею "державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану".

У Красногірському Свято-Покровському жіночому монастирі на Черкащині знайшли прапор так званої Новоросії та бібліотеку з російською пропагандистською літературою.

На території чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії і Скиту у Житомирській області викрили колишніх кримінальників, які підтримують зв'язок з абонентами РФ. СБУ перевіряє ці контакти.

"У ще одному монастирі Житомирщини виявили особу, яка з 2020 року перебуває у загальнодержавному розшуку як безвісти зникла. Під час огляду приміщень Свято-Миколаївського Милецького монастиря знайдено тексти молитов за країну-агресора та російські "підручники", в яких вихваляють кремлівський режим", – йдеться у повідомленні.

Кабінет міністрів ухвалив перше рішення щодо перевіряння окремих релігійних кіл в Україні на зв'язок з державою-агресором Російською Федерацією. Державну службу з етнополітики й свободи совісті віднесуть до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо уряду. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна більше ніколи не буде зупинятися на півшляху. Сказав про це в своєму зверненні, у контексті нещодавніх обшуків та рішень щодо єпархій РПЦ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Русский Херсон", Пушкін і "Новороссия": СБУ показала шокуючі знахідки в монастирях РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути