четвер, 08 грудня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ знову нагрянула в монастирі російської церкви
4

На Житомирщині співробітники СБУ проводять безпекові заходи на трьох об'єктах РПЦ в Україні.

Контррозвідувальні заходи відбуваються у Коростенському районі, повідомляє пресцентр Управління СБУ в Житомирській області.

Докази роботи на ворога шукають на території та у приміщеннях Чоповицького Афонської ікони Божої матері жіночого ставропігійного монастиря, чоловічого монастиря Казанської ікони Божої матері Овруцько-Коростенської єпархії. Також безпекові заходи відбуваються у скиту цього монастиря на честь преподобного Сілуана Афонського.

У Коростенському районі Житомирщини СБУ проводить безпекові заходи в кількох монастирях РПЦ
Фото: facebook.com/ssu.zhytomyr
У Коростенському районі Житомирщини СБУ проводить безпекові заходи в кількох монастирях РПЦ
У Коростенському районі Житомирщини СБУ проводить безпекові заходи в кількох монастирях РПЦ
У Коростенському районі Житомирщини СБУ проводить безпекові заходи в кількох монастирях РПЦ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливав позиції ЗСУ в Сіверськодонецьку: священнику РПЦ дали 12 років тюрми

"Безпекові заходи проводять співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією і Національною гвардією за безпосередньої участі представників церкви. Їхня мета – виявлення та протидія підривній діяльності російських спеціальних служб у релігійному середовищі нашої держави", ‒ йдеться у повідомленні.

Правоохоронці оглядають територію та приміщення, шукають осіб, можливо причетних до протиправної діяльності, та предмети, заборонені до обігу на території України.

"Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та на виконання відповідного доручення Ради національної безпеки і оборони України. Вкотре наголошуємо: у своїй діяльності СБУ керується виключно Конституцією України та діючим законодавством А також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду", ‒ йдеться у повідомленні.

Кабінет міністрів ухвалив перше рішення щодо перевіряння окремих релігійних кіл в Україні на зв'язок з державою-агресором Російською Федерацією. Державну службу з етнополітики й свободи совісті віднесуть до центральних органів виконавчої влади, які підпорядковуються безпосередньо уряду. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна більше ніколи не буде зупинятися на півшляху. Сказав про це в своєму зверненні, у контексті нещодавніх обшуків та рішень щодо єпархій РПЦ в Україні.

Зараз ви читаєте новину «СБУ знову нагрянула в монастирі російської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути