Ексклюзиви
неділя, 01 липня 2012 04:27

Руйнівний шторм в США: 13 загиблих, 3 мільйони без електрики
5

Фото: Фото: АР

До 13 осіб збільшилося число загиблих в результаті шторму на східному узбережжі Сполучених Штатів, повідомляє Associated Press у суботу, 30 червня. Більше трьох мільйонів людей залишилися без електропостачання.

Через стихійне лихо режим надзвичайної ситуації оголошений в штатах Меріленд, Західна Вірджинія, Вірджинія, Огайо, а також в окрузі Колумбія. Губернатор Вірджинії Боб Макдоннелл (Bob McDonnell) заявив, що штат вперше в історії зіткнувся з настільки масштабним відключенням електропостачання, не пов'язаним з ураганами.

Енергокомпанії поки не називають точних термінів відновлення електропостачання, заявляючи лише, що усунення наслідків шторму займе декілька днів і навіть тижнів. У регіоні, що постраждав від шторму, температура повітря близько 40 градусів за Цельсієм, і відключення електропостачання позбавляє мешканців можливості використовувати кондиціонери.

Через відключення електрики на кілька годин була перервана робота таких популярних інтернет-сервісів як Netflix, Instagram і Pinterest. Втрати даних не відбулося, заявили представники компаній.

На кілька годин в суботу були перервані змагання на турнірі з гольфу AT&T National, що проходить в Меріленді. Ближче до вечора суботи змагання дозволили відновити, але, вперше за багаторічну історію турніру, не пустили на них глядачів.

Шторм, що пройшов в ніч на суботу над східним узбережжям США, носить назву "derecho" (від ісп. "прямий"). Відмінною особливістю таких штормів є сильний вітер постійного напряму. "Derecho" на великій швидкості проходить значні відстані, викликаючи збиток, який можна порівняти з торнадо.

Зараз ви читаєте новину «Руйнівний шторм в США: 13 загиблих, 3 мільйони без електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути