пʼятниця, 17 червня 2022 11:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідував позиції ЗСУ: на Сумщині впіймали російського агента

Розвідував позиції ЗСУ: на Сумщині впіймали російського агента
Зрадника завербували представники російських спецслужб. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил поблизу кордону з Росією.

Жителя Сум викрили за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, повідомила 17 червня пресслужба Офіса генерального прокурора.

"Чоловік на виконання завдань представника ФСБ РФ збирав дані про дислокацію, озброєння та переміщення військової техніки підрозділів ЗСУ у прикордонних районах, а також особового складу правоохоронних і судових органів міста Суми. Дотримуючись заходів конспірації, зібрані дані він передавав російським кураторам", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США ліквідували російську хакерську мережу

Зрадника завербували представники російських спецслужб під час повномасштабної агресії Росії. Ворожий агент здійснював фото- і відеофіксацію розташування оборонних об'єктів і руху української військової техніки. Одержані матеріали з прив'язкою до місцевості зловмисник переправляв куратору через закриті канали електронного зв'язку.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами злочинної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в державній зраді й обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били ракетами, танками й РСЗВ: показали кадри воєнних злочинів РФ на Донеччині

На Вінниччині поліцейські виявили трьох правопорушників, які підтримували повномасштабне вторгнення Росії в Україну, а також дії окупантів. Перевіряють осіб, які могли співпрацювати з ворогом і загрожувати нацбезпеці держави у Вінниці, Барі й Тульчинському районі.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну правоохоронці викрили 88 ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Всього затримали майже 800 диверсантів. Російська агентура досі веде партизанську війну. Вони збирають інформацію і можуть коригувати вогонь.

Зараз ви читаєте новину «Розвідував позиції ЗСУ: на Сумщині впіймали російського агента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути