четвер, 29 червня 2017 14:35

Розповіли, як убивці могли вирахувати полковника Шаповала

Розповіли, як убивці могли вирахувати полковника Шаповала
Екс-глава СБУ і Міноборони Євген Марчук розповів, як убивці могли вирахувати командира підрозділу Головного управління розвідки Міноборони України Максима Шаповала. Фото - Уніан

Для розкриття конспірації командира підрозділу Головного управління розвідки Міноборони України Максима Шаповала в Києві, зловмисники могли використовувати електронну декларацію.

Звідти дізналися номер його машини або адресу проживання. Про це у Facebook написав екс-глава СБУ і Міноборони Євген Марчук.

"Якщо він заповнював декларацію - встановити його було елементарно. Там є все, і точні адреси і багато іншого, що значно полегшує завдання злочинцям дуже точно встановити людину. На машину полковника можна було встановити маленький GPS-маяк і в режимі он-лайн довго відстежувати потенційну жертву з точністю до одного метра", - написав Марчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували фото загиблого офіцера ГУР

Він додав, що вирахувати людину можна і без декларації.

"Головне дізнатися точне місце проживання. Може навіть окремо від сім'ї у цілях зашифровки. І не треба ніякого модерного зовнішнього спостереження, хіба що парочку замаскованих технічних постів спостереження біля будинку об'єкта і парковки його автомобіля з використанням мікро веб-камер з павербанком мінімум на 10 днів автономної роботи. Тобто, головне отримати негласний доступ до автомобіля, а для цього потрібно точно знати, де він перебуває під час відсутності власника", - наголосив Марчук.

Генерал зазначив, що ніякий гараж не захистить авто від потрапляння спецслужб. І додав, що професіонали знають багато інших способів встановити особу, не викликавши в неї підозри.

"Безпека таких найцінніших хлопців як Максим Шаповал, Юрій Возний, Олександр Хараберюш, підірваних в своїх автомобілях, практично за однією і тією ж технологією, не повинна бути їхньою особистою справою. Це елементарні азбучні компоненти сучасної війни. Саме війни Росії проти України", - додав Марчук.

27 червня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вул. Солом'янська та Олексіївська загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони України 38-річний Максим Шаповал. Того ж дня в селі Іллінівка Костянтинівського району на Донеччині в авто підірвали полковника СБУ Юрія Возного. Вранці 31 березня загинув ще один полковник СБУ 39-річний Олександр Хараберюш. Машину, якою їхав на роботу, підірвали в центрі Маріуполя на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як убивці могли вирахувати полковника Шаповала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути