Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 09:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкрили подробиці нічної атаки росіян

У ніч проти 10 вересня радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 48-ми засобів повітряного нападу.

Російські окупанти завдали удару балістичною ракетою "Іскандер-М" з окупованого Криму, протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря, 46-ма ударними БпЛА типу Shahed, заявили у вівторок Повітряні сили ЗСУ.

"До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 38 ударних БпЛА", - сказано в повідомленні.

Автор: ПС
   ЗБИТО 38 УДАРНИХ БПЛА
ЗБИТО 38 УДАРНИХ БПЛА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1380 трупів і гори металобрухту: повідомили нові втрати РФ в Україні

Крім того, три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один - у напрямку Росії, два - в напрямку окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ).

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

У Києві 10 вересня оголошували повітряну тривогу через загрозу дронової атаки.

Повітряну тривогу оголосили близько 04:00 і тривала вона майже дві години. Весь цей час російські дрони заходили в бік столиці з різних напрямків та різними групами. Але силами та засобами протиповітряної оборони усі БпЛА ворога були знищені. Попередньо, в місті без руйнувань та потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили подробиці нічної атаки росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути