четвер, 19 жовтня 2017 14:00

Розенблата затримали в аеропорту із діамантами і золотом

Розенблата затримали в аеропорту із діамантами і золотом
НАБУ затримало Розенблата в аеропорту із золотом і діамантами. Фото lb.ua

Сьогодні об 11-й годині ранку в аеропорту "Київ" (Жуляни) співробітниками НАБУ був затриманий депутат Верховної Ради Борислав Розенблат при спробі вилетіти рейсом W67307 "Київ - Кельн" до Німеччини.

Про це повідомив LB.ua джерело в аеропорту "Київ".

За його словами, при собі у Розенблата були золото і діаманти.

Нардеп вчора і сьогодні не з'явився в суд.

18 липня Солом'янський районний суд Києва обрав Розенблату запобіжний захід у вигляді 7 млн грн застави. Йому інкримінують отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і внести законодавчі поправки в Митний та Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", в тому числі, щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура обіцяла передати в суд справу депутатів Розенблата та Максима Полякова до 15 жовтня.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг розглянути клопотання САП про продовження зобов'язань, покладених на Розенблата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Розенблата-Полякова затягують.

Народний депутат від "Народного фронту" Максим Поляков втретє відмовився надіти електронний браслет стеження. 17 жовтня закінчився термін носіння електронного браслета для нардепа Розенблата.

Зараз ви читаєте новину «Розенблата затримали в аеропорту із діамантами і золотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути